Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ομπάμα: Την Τετάρτη η στρατηγική για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών

«Θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε απειλή για τις ΗΠΑ»

obama_drones_ap_img_0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα παρουσιάσει την Τετάρτη ενώπιον του Κογκρέσου και του αμερικανικού λαού τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ΙΚ, που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε απειλή για τις ΗΠΑ, όπως είπε.

Ο Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία με σκοπό να «περιγράψει ποιo θα είναι το σχέδιο» και την Τρίτη θα συναντήσει τους ηγέτες του Κογκρέσου προκειμένου να τους ζητήσει τη στήριξή τους.

«Θέλω απλά ο αμερικανικός λαός να καταλάβει τη φύση της απειλής και με ποιον τρόπο θα την αντιμετωπίσουμε και να έχει εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο NBC, που προβλήθηκε σήμερα. «Η επόμενη φάση είναι να ξεκινήσουμε επιθέσεις», συμπλήρωσε.

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της επετείου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Ομπάμα τόνισε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απειλές στις ΗΠΑ, αλλά η οργάνωση έχει προσελκύσει ξένους τζιχαντιστές από δυτικές χώρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στη χώρα του ανενόχλητοι. «Συν τω χρόνω, αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρή απειλή για την πατρίδα», σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ ή στη Συρία λέγοντας πως «δεν πρόκειται για κάτι ανάλογο με τον πόλεμο στο Ιράκ».

By