Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ονομαστική ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ζητά το ΚΚΕ

Χρειάζεται όμως την υπογραφή βουλευτών εκτός του κόμματος για να γίνει δεκτό το αίτημα

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Ενώπιον των ευθυνών τους θέτει το ΚΚΕ τους βουλευτές που διαφωνούν με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, ζητώντας τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας. «Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη και κανείς δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι οι σαρωτικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, θα βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση και καλεί τον λαό να ορθώσει το ανάστημά του.

«Να απορρίψει την προπαγάνδα της κυβέρνησης και τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε « δημόσιους και ιδιωτικούς» , «εργαζόμενους και άνεργους» που καλλιεργείται με στόχο να μείνει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και να προωθηθούν χωρίς εμπόδια οι πολιτικές που το υπηρετούν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ενώ αναφορικά με τη διαθεσιμότητα τονίζεται ότι την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι χάνουν το δικαίωμα στην εργασία, υποβαθμίζονται και διαλύονται υπηρεσίες και δομές που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες.

Για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας απαιτείται το σχετικό αίτημα να έχει υπογραφεί από 15 βουλευτές. Με δεδομένο ότι η κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ αριθμεί 12 βουλευτές, θα πρέπει το αίτημα να φέρει υπογραφές κι άλλων βουλευτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By