Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όπλα, ναρκωτικά, πίνακες!

Άλλη μία κλοπή ανεβάζει στα κόκκινα το πιο σοφιστικέ παράνομο εμπόριο

italy-crime

Είχε σοκάρει πριν δύο μήνες η δήλωση του αρχηγού των καραμπινιέρων Μαριάνο Μόσα, όταν στα εγκαίνια της έκθεσης των κλεμμένων έργων (100 πίνακες) που είχαν εντοπιστεί από τις υπηρεσίες του, είχε πει πως ο τζίρος από το παράνομο εμπόριο έργων τέχνης είναι στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, έπειτα από αυτό των όπλων, των ναρκωτικών και των χρηματοοικονομικών προϊόντων!

Βρήκαν δύο κλεμμένους πίνακες

Και όλα αυτά ξανά ήρθαν στην επιφάνεια, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου πολιτισμού, βρέθηκαν στην Ιταλία δύο πίνακες, που είχαν κλαπεί το ’70 στο Λονδίνο χάρη στις υπηρεσίες των καραμπινιέρων.

Πρόκειται για έργα του Paul Gauguin και του Pierre Bonnard, ωστόσο αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες που θα γίνει σε ειδική συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, πρόκειται για τη Νεκρή Φύση του Paul Gauguin χρονολογίας 1889  και το έργο “Woman With Two Chairs” του Pierre Bonnard. Εκτιμάται ότι η αξία του πρώτου αγγίζει τουλάχιστον 35 εκατ. ευρώ, ενώ το έργο του Μπονάρ έχει αξία 500.000 ευρώ. οι δύο θησαυροί είχαν πουληθεί μέσω οίκου Sotheby’s τη δεκαετία του ’60.

By