Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για την πτήση MH370

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας κάνει λόγο για προσπάθειες συγκάλυψης για την τύχη της μοιραίας πτήσης των Malaysia Airlines

malaysia-airlines

Την ώρα που βιβλίο του αγγλοαμερικανού συγγραφέα, Νάιτζελ Κόθορν, αναφέρει πως το μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, ενδέχεται να καταρρίφθηκε στη διάρκεια στρατιωτικών γυμνασίων, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Κάποιος προσπαθεί να κρύψει κάτι», δήλωσε ο Μαχατίρ Μοχάμαντ, επισημαίνοντας πως ό,τι συνέβη στο Boeing 777 «δεν ήταν μία συνηθισμένη πρόσκρουση».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου και χρήματος» την επιχείρηση εντοπισμού συντριμμιών του αεροσκάφους.

Αντιθέτως, σε κείμενο που ανάρτησε στο μπλογκ του, ισχυρίστηκε ότι το μοιραίο αεροπλάνο «κάπου βρίσκεται».

Την ίδια ώρα, άφησε υπόνοιες ότι στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλέκεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), προσθέτοντας ότι είναι άδικο μόνο η Μαλαισία να αναλαμβάνει την ευθύνη για την τραγωδία.

«Τα αεροπλάνα δεν εξαφανίζονται απλώς. Τουλάχιστον αυτές τις ημέρες με όλα τα ισχυρά συστήματα επικοινωνίας, τον εντοπισμό από δορυφόρους και τις κάμερες που λειτουργούν σχεδόν ασταμάτητα και έχουν μεγάλη χωρητικότητα αρχειακού υλικού», συμπλήρωσε ο Μαχατίρ Μοχάμαντ.

By