Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οριστική η απόλυση του καθηγητή που έπαιρνε «φακελάκια»

Δεν έγινε δεκτή η προσφυγή του καθηγητή

panepisitimio-makedo

Οριστική είναι η απόλυση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που λάμβανε «φακελάκια» από τους φοιτητές του προκειμένου να περάσουν το μάθημα του.

Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε τελεσίδικα την περίπτωση του καθηγητή όπως επισημαίνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με αφορμή προσφυγή του καθηγητή κατά της απόλυσής του, με το επιχείρημα ότι έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντιμετώπισε με τον πρέποντα τρόπο και τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες την προ ετών μεμονωμένη περίπτωση ενός μέλους του ΔΕΠ που είχε τότε προβεί σε πράξεις, τις οποίες έκρινε με τελεσίδικες αποφάσεις της η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία σέβεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το ΠΑΜΑΚ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Αποτελεί κανόνα η απόλυτη καταδίκη πράξεων εκτροπής από την ακαδημαϊκή δεοντολογία» προσθέτει το ΠΑΜΑΚ, υπογραμμίζοντας ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση του καθηγητή «αντιμετώπισε με συναίσθηση ευθύνης και τηρώντας, σε όλο το χρονικό διάστημα της δικαστικής διαδρομής της, όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις του για τη διαχείριση παρόμοιων υποθέσεων».

By