Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

OTE: Νέα πρόγραμματα εθελουσίας εξόδου για πάνω από 1.000 υπαλλήλους

Η συνολική δαπάνη που θα καταβάλει ο οργανισμός  για την υλοποίησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 190 εκατ. ευρώ

oteA

Στην εφαρμογή Προγραμμάτων Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού, κυρίως για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, προχωρά ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της εταιρείας μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών επιτρέπει στον ΟΤΕ να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του, να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα και να δημιουργήσει μελλοντικά ευκαιρίες για την απασχόληση νέων ανθρώπων. Η συνολική δαπάνη που θα καταβάλει για την υλοποίησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 190 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

Τα προγράμματα έχουν ως εξής:

Ενότητα Α:

Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

1. Την αναπλήρωση από 70% έως 95% κατά κατηγορία των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης,

2. Μικτό ποσό ίσο με τις εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για αυτασφάλιση,

3. Τη νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε 25.291 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών

4. Μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του ποσού των 11.000 ευρώ περίπου.

5. Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη

6. Προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Ενότητα Β:

Ανοιχτά Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας στον ΟΤΕ και προγράμματα που απευθύνονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων (σε εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια πραγματικής εργασίας στον ΟΤΕ, σε δικηγόρους, σε προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας και σε εργαζόμενους σε ειδική άδεια) που δεν εντάσσονται στα προγράμματα της Ενότητας Α. Στις παροχές περιλαμβάνονται:

1. Η νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε 25.291 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών,

2. Μικτό ποσό ίσο με καθαρούς μισθούς 3 έως 4 ετών κατά κατηγορία,

3. Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη για 3 χρόνια

4. Προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΤΕ δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ επωμίζεται το σύνολο του κόστους. Επίσης συμβάλλουν στην αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν την ευκαιρία για απασχόληση σε νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών.

Τα κίνητρα που παρέχονται στους εργαζομένους λαμβάνουν υπόψη το δύσκολο μακροοοικονομικό περιβάλλον και είναι επωφελή για τους ανθρώπους του ΟΤΕ, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στο προσωπικό που προσέφερε στην εταιρεία να αποχωρήσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By