Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Δεν μεταβαίνουν στο σημείο συντριβής του Μπόινγκ οι εμπειρογνώμονες

Λόγω των  συγκρούσεων μεταξύ Ουκρανών και  φιλορώσων αυτονομιστών που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

malaysia-primeminister

Οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες δεν θα μπορέσουν να επισκεφτούν τον χώρο συντριβής του μοιραίου Μπόινγκ στην Ουκρανία, λόγω των  συγκρούσεων μεταξύ Ουκρανών και  φιλορώσων αυτονομιστών που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι μια ομάδα 30 ολλανδών ιατροδικαστών θα μεταβεί σήμερα στο σημείο της συντριβής του Boeing, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Ολλανδίας.

Παράλληλα, ο  πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ  είχε δηλώσει ότι οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία συμφώνησαν να επιτρέψουν την πρόσβαση στους διεθνείς ερευνητές στο σημείο όπου έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα το αεροσκάφος των Malaysia Airlines και να τους διευκολύνουν να καθορίσουν τα αίτια της συντριβής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του μαλαισιανού πρωθυπουργού, η συμφωνία με τον επικεφαλής των αυτονομιστών ανταρτών Αλεξάντερ Μποροντάι «θα προσφέρει προστασία στους διεθνείς ερευνητές» για να συλλέξουν τις σορούς και να ερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

«Ελπίζω αυτή η συμφωνία με τον Μποροντάι να διασφαλίσει την ασφάλεια στο πεδίο ώστε οι διεθνείς ερευνητές να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθετε η ανακοίνωση του Ραζάκ.

 

By