Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Διαδηλωτές- Τιμοσένκο ζητούν την παραίτηση Γιανουκόβιτς

 Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές, που βρίσκονται στους δρόμους για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου

ukraine riots

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Ουκρανοί διαδηλωτές, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Περισσότεροι από 200.000 διαδηλωτές, που βρίσκονται στους δρόμους για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Οι συγκεντρωθέντες απαιτούν από τον πρόεδρο της χώρας, να υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Συνόδου, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η αντιπολίτευση, η οποία ζητεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους, ιδίως μετά τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι ο Γιανουκόβιτς, υπέγραψε την τελωνειακή ένωση με την Ρωσίας, σε αντάλλαγμα για τις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου, που εξασφάλισε από την Gazprom.

Στο πλευρό των διαδηλωτών επίσης βρίσκεται και η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο. Σε γραπτό μήνυμα της που διάβασε η κόρη της Γεβγκένια, ζήτησε την άμεση παραίτηση του Ουκρανού προέδρου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By