Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: «Η Ρωσία ανεβάζει την ένταση στην περιοχή»

Στήριξη στο νέο καθεστώς του Κιέβου από τον Μάρτιν Σουλτς

Yatsenyuk one of Ukraine's opposition leaders speaks during an interview with Reuters in Kiev

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα από τις Βρυξέλλες τη Ρωσία ότι ανεβάζει την ένταση και προβαίνει σε προκλήσεις στη χώρα του.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για μία διευθέτηση της διένεξης αυτής και για τη διεξαγωγή ενός πραγματικού διαλόγου για τους τρόπους σταθεροποίησης της κατάστασης ή συνεχίζει να είναι απρόθυμη και θα προσπαθήσει να ανεβάσει την ένταση, όπως το έχει κάνει τις τελευταίες αυτές ώρες επαναλαμβάνοντας τους αποκλεισμούς των ουκρανικών δυνάμεων», αναρωτήθηκε ο Γιατσενιούκ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Σουλτς αναφέρθηκε με τη σειρά του στις «ρωσικές προκλήσεις στην Κριμαία», προσθέτοντας ότι, εάν επιβεβαιωθούν, πρόκειται για μία «πραγματικά δραματική κατάσταση».

Μετά τη συνάντησή του στο κοινοβούλιο, ο Γιατσενιούκ κατευθύνθηκε προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Χέρμαν βαν Ρομπάι, πριν από την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ με θέμα την ουκρανική κρίση.

Για τον Αρσένι Γιατσενιούκ, «δεν πρόκειται μόνο για μία κρίση ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά για μία κρίση στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By