Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: Νέες σοροί βρέθηκαν στον τόπο συντριβής του Boeing

Θα αποσταλούν στην Ολλανδία

Malaysia-Airlines-ukraine-debris

Στην Ολλανδία θα αποσταλούν οι νέες σοροί που περισυνέλεξαν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι 70 Ολλανδοί και Αυστραλοί εμπειρογνώμονες ολοκλήρωσαν για σήμερα την εργασία τους στο σημείο της συντριβής», ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο για την Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας ότι «περισυνέλεξαν όλες τις σορούς που εντόπισαν».

Περισσότερες από 200 σοροί έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ολλανδία, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων, όμως πολλοί από τους νεκρούς εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο όπου συνετρίβη στις 17 Ιουλίου το Boeing 777.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να διασφαλίσουμε ότι οι σοροί μπορούν τώρα να σταλούν στην Ολλανδία», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας επαναπατρισμού Πίτερ Γιαπ Άλμπερσμπεργκ, δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου που προκάλεσε τον θάνατο των 298 επιβαινόντων, μεταξύ των οποίων οι 195 ήταν Ολλανδοί και οι 28 Αυστραλοί.

Η διεθνής αποστολή, που είχε τη βάση της στο Ντονέτσκ, αποφάσισε να αλλάξει βάση και μεταφέρθηκε στο Σόλενταρ, βορειοδυτικά του σημείου της συντριβής.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσπάθειες της διεθνούς αποστολής που είναι αρμόδια να περισυλλέξει τις σορούς και τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων της πτήσης MH17 έχουν καθυστερήσει λόγω των μαχών που μαίνονται στην περιοχή μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών ανταρτών.

By