Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ουρανοξύστης στο Λονδίνο «έλιωσε» μια Τζάγκουαρ

από την αντανάκλαση του φωτός | Απαγορεύθηκε το παρκάρισμα στη γύρω περιοχή

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων στο Λονδίνο έχουν νέες έγνοιες για να ανησυχούν. Ακτίνες του ήλιου αντανακλάστηκαν σε ουρανοξύστη και έλιωσαν ένα παρκαρισμένο αμάξι.

skyBΜπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά για τον Martin Lindsay, κάτοχο της Jaguar XJ που έλιωσε από της ακτίνες του ήλιου, δεν είναι καθόλου αστείο.

Πάρκαρε το ακριβό του αυτοκίνητο κοντά σε ένα κτίριο υπό κατασκευή, με το επίσημο όνομα 20 Fenchurch Street, το οποίο στους Λονδρέζους είναι γνωστό ως «Walkie-Talkie» λόγω του ιδιαίτερου του σχήματος.

Όταν επέστρεψε στο αμάξι του, διάφορα σημεία είχαν καταστραφεί από την ακτίνα φωτός, που αντανακλούσε στην γυρτή πλευρά του ουρανοξύστη.

Οι ιθύνοντες του 37όροφου ουρανοξύστη, ξεκαθάρισαν ότι θα πληρώσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο.

«Οι Canary Wharf Construction and Land Securities συμφώνησαν να πληρώσουν τις ζημιές και δέχτηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να το λύσουν», επισήμαναν.

Από την άλλη, η εταιρεία ανέφερε ότι «το φαινόμενο προκαλείται από την τρέχουσα ανύψωση του ήλιου στον ουρανό. Διαρκεί δύο ώρες την ημέρα, με τις αρχικές εκτιμήσεις να λένε ότι αυτό θα συμβαίνει για δύο με τρεις εβδομάδες».

Παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί και σε άλλους ουρανοξύστες ανά τον πλανήτη, όπως π.χ. στο Λος Άντζελες. Μετά τις καταγγελίες οι αρμόδιοι στο Λονδίνο λαμβάνουν μέτρα ώστε να μην σημειωθούν άλλα παράπονα λόγω έκλυσης ηλιακής ακτινοβολίας. Για αρχή,  δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα στους χώρους στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By