Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ούτε φέτος διακοπές για 1 στους 4 Έλληνες

Η οικονομική κρίση είναι η αιτία σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου

Ένας στους 4 έλληνες γνωρίζει από τώρα ότι δεν θα πάει διακοπές το καλοκαίρι, σχεδόν όλων οι διακοπές έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση ενώ 9 στους 10 θα παραθερίσουν Ελλάδα.

DiakopesΤα στοιχεία αυτά προκύπτουν από στατιστική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σύμφωνα με την οποία το 25% των ελλήνων δεν σχεδιάζει διακοπές για το φετινό καλοκαίρι. Βασικός λόγος φυσικά τα οικονομικά αφού το 72% των ερωτηθέντων επικαλείται ώς κώλυμα τά έξοδα παραθερισμού. Στην Ε.Ε το αντίστοιχο ποσοστό είναι 46%. Το 95 των ερωτηθέντων δηλώνει πως ο σχεδιασμός των διακοπών του έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση. Ένα μεγάλο ποσοστό (38%) θα μειώσει τα έξοδα για διακοπές, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό (28%) όσων θα περιορίσουν τον χρόνο αναψυχής. Περίπου ίδια ήταν τα ποσοστά σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2012.

Το ποσοστό των Ελλήνων που θα προτιμήσουν εγχώριους προορισμούς είναι συντριπτικό αφού αγγίζει το 87% την ίδια στιγμή που το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό είναι μόλις 41%. Εκτός Ε.Ε πρόκειται να παραθερίσει μόνο το 4% των Ελλήνων με το ποσοστό των Ευρωπαίων στην αντίστοιχη κατηγορία να είναι 15%.[space size=»30″]

By