Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Αμερικανός σχεδιαστής πουλάει το δεύτερο ακριβότερο διαμέρισμα στο Μανχάταν

Ένα από ακριβότερα διαμερίσματα στο Μανχάταν, πουλάει αυτή τη στιγμή ο διάσημος σχεδιαστής Tommy Hilfiger. Πρόκειται για το ρετιρέ- μεζονέτα, που διατηρεί στο Ξενοδοχείο Plaza, το οποίο πωλείται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 80 εκατ. δολ.

ρετιρε

Το πολυτελέστατο διαμέρισμα, με έκταση πάνω από 6.000 τ.μ, ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό θόλο, που διαθέτει στην κορυφή του Plaza, και τις μοναδικές βεράντες με θέα το Central Park και την Πέμπτη Λεωφόρο.

Όπως αναφέρει το CNBC, εάν “πιάσει” την επιθυμητή τιμή, των 80 εκατ. δολ,  θα είναι το δεύτερο ακριβότερο διαμέρισμα, που έχει πουληθεί στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον Jonathan Miller της κτηματομεσιτικής εταιρείας Miller & Samuel. Τα σκήπτρα του ακριβότερου διαμερίσματος κατέχει το ρετιρέ, που πούλησε η πρώην CEO της Citigroup, Sandy Weill, στον αριθμό 15 του Central Park West του 2012.

Σε συνέντευξή του ο Hilfiger χαρακτήρισε το ρετιρέ “κάστρο στον ουρανό”. Επρόκειτο για δύο διαμερίσματα, τα οποία ένωσε όταν τα αγόρασε το 2008 έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ανακαίνισή τους κόστισε περισσότερα από 17 εκατομμύρια και διήρκεσε πάνω από τρία χρόνια.
O ίδιος διευκρίνισε  ότι ήθελε ο σχεδιασμός του διαμερίσματος να ταιριάζει με την πλούσια ιστορία του Plaza.

Το διαμέρισμα έχει τέσσερα υπνοδωμάτια , πέντε μπάνια και μια μεγάλη σκάλα καλυμμένη με ένα  κόκκινο χαλί. Κάτω από τον περίφημο θόλο του Plaza, o Hilfiger έχτισε δικό του «Δωμάτιο Eloise”, το οποίο πήρε το όνομά του από το διάσημο χαρακτήρα παιδικού βιβλίου, που διαδραματίζεται στο ιστορικό ξενοδοχείο.

By