Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Αρτούρ Μασουακού για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους

Ραντεβού με τη Μεγάλη Κυρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει ο Ολυμπιακός στο Φάληρο. O Αρτούρ Μασουακού και οι συμπαίκτες του φιλοδοξούν να πορευτούν στο μονόδρομο της νίκης στον αγώνα με τη Γιουβέντους. Αλλά για να τα καταφέρουν, θα χρειαστεί να σπάσουν μία αρνητική παράδοση, καθώς στα προηγούμενα τέσσερα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, οι «Πειραιώτες» ουδέποτε επικράτησαν.

mazuaku«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Τα προηγούμενα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτό έρχεται. Δεν είμαι σε θέση να πω αν θα κερδίσουμε ή όχι. Φυσικά αυτό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Όμως, σίγουρα δεν υπάρχει κανείς στην ομάδα που να μην πιστεύει στη νίκη. Καταφέραμε να νικήσουμε την Ατλέτικο που ήταν φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο και κόντρα στη Γιουβέντους», υποστηρίζει ο Μασουκού σε συνέντευξή του στη Nova.
Εν συνεχεία, ο νεαρός ακραίος αμυντικός των «ερυθρόλευκων» δίνει τις συντεταγμένες της νίκης:

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικά τα δύο παιχνίδια που έρχονται και ιδιαίτερα το πρώτο στο Καραϊσκάκη. Μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να πάρουμε μία νίκη, ενώ έχουμε και μία ήττα στον όμιλο. Πρέπει να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια, αρχής γενομένης από το ματς με τη Γιουβέντους στο γήπεδό μας. Βέβαια, πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Υπάρχουν υποχρεώσεις και στο πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά

Βάζοντας στο μικροσκόπιό του τη «Μεγάλη Κυρία», ο Μασουακού υποστηρίζει:

«Σίγουρα η Γιουβέντους είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα η οποία έχει συνηθίσει να κάνει πρωταθλητισμό. Από “κει και πέρα και εμείς είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία στοχεύει πάντα ψηλά. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στα αδύνατα σημεία που ενδεχομένως έχει η Γιουβέντους, αλλά να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Το σημαντικό είναι πως δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Επομένως, δε φοβόμαστε και τη Γιουβέντους. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Με την Ατλέτικο Μαδρίτης, άνοιξε λογαριασμό στον Ολυμπιακό. Έχει φυλάξει γκολ και για την πρωταθλήτρια Ιταλίας;

«Φυσικά, αν μου δοθεί η ευκαιρία μέσα στο παιχνίδι, θα προσπαθήσω να την αρπάξω και να σκοράρω. Όμως, το σημαντικό δεν είναι να σκοράρω εγώ ή κάποιος συμπαίκτης μου, αλλά η νίκη και οι τρεις βαθμοί».

Ο Μασουακού παραδέχεται πως η εξέδρα του Φαλήρου δίνει ώθηση στον ίδιο και τους συμπαίκτες του:

«Σίγουρα, με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο παίρνουμε μεγάλη δύναμη. Μπορώ να πω πως ατσαλωνόμαστε, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Οι οπαδοί μίας ομάδας είναι πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Πόσο μάλλον όταν βλέπουμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού να είναι τόσο ένθερμοι και τόσο κοντά στην ομάδα. Να την αγαπούν και να δίνουν τόσα πολλά από την εξέδρα. Από την πλευρά μας θέλουμε να τους προσφέρουμε επιτυχίες».

Η εξαιρετική εκκίνησή του στον Ολυμπιακό, δεν τον οδηγεί σε εφησυχασμό. Κάθε άλλο…

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως βλέπω να αναγνωρίζεται η δουλειά μου, τόσο από τους ανθρώπους της ομάδας μας, όσο και από τον κόσμο. Το γεγονός πως έχω κάνει κάποια καλά πράγματα, δείχνει ότι έχω προσαρμοστεί και αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Αλλιώς δε θα μπορούσα να τα έχω κάνει.

Ωστόσο, δε σημαίνει τίποτα. Είμαι πολύ νεαρός ποδοσφαιριστής ακόμα. Ο στόχος μου είναι διαρκώς να βελτιώνομαι και να γίνομαι ολοένα και καλύτερος. Και φυσικά θέλω να το κάνω εδώ στον Ολυμπιακό. Να βοηθήσω την ομάδα για να φθάσει στην κατάκτηση τίτλων. Στον κόσμο θέλω να πω πως είμαι ένας άνθρωπος που δείχνει μεγάλο σεβασμό σε αυτό που κάνει. Αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω. Θα δουλεύω για να είναι καλύτερος για εμένα, την ομάδα και φυσικά για εκείνους».

By