Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Νάνος Βαλαωρίτης απαντά στον Αντώνη Σαμαρά

«Δεν την έχει αποκηρύξει ως κόμμα και δεν τη χαρακτηρίζει μόρφωμα… Είναι αρκετά διαφορετικό.», είναι το σχόλιο του Νάνου Βαλαωρίτη στην απάντηση του Αντώνη Σαμαρά.

valaoritis1Ο κορυφαίος ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης σχολίασε την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή και την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, o κ. Βαλαωρίτης δήλωσε πως ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα όσα απάντησε, δεν έχει αποκυρήξει την Χρυσή Αυγή, αντιθέτως την αναγνωρίζει ως κόμμα και όχι ως μόρφωμα.

«Βρίσκω ευχάριστο να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Με ευχαριστεί, διότι ξεκαθαρίζει τη θέση του. Αλλά μιλά κυρίως για την αντίδραση που δείχνει μέσα στη Βουλή η Χρυσή Αυγή. Δεν την έχει αποκηρύξει ως κόμμα και δεν τη χαρακτηρίζει μόρφωμα, αλλά αναγκαστικά, έχοντας αναγνωρίζει τη Χ.Α. ως κόμμα, την πολεμάει από τη Βουλή μέρα τη μέρα. Είναι αρκετά διαφορετικό.»

Αναφορικά με το κατά πόσο θα έπρεπε η Χρυσή Αυγή να είναι εκτός νόμου απάντησε πως θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχουν διατάξεις που να θεωρούν ότι η βία δεν αρμόζει σε ένα κόμμα που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο.

«Δεν αρμόζουν οι πράξεις της σε ένα κόμμα που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Είναι αντιδημοκρατική η στάση της.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By