Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο γενικός… χαμός στο ποδόσφαιρο! «Όχι» από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στη Super League

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αρνήθηκε να συνυπογράψει το «σχέδιο ανακοίνωσης» που εστάλη σε όλες τις ΠΑΕ από την Super League (που ανέβαλε το ΔΣ) και αναρωτιέται πως μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αποχωρεί ο εκπρόσωπός της από τη θέση του αντιπροέδρου. Έντονες αντιδράσεις και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

29e66555befa73cb40cd45f18d74cd5a_XLΗ μη πραγματοποίηση του προγραμματισμένου συμβουλίου της Λίγκας, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Από τη Λίγκα μίλησαν για επικοινωνία με τις ΠΑΕ ενώ απέστειλαν έγγραφο όπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

«H Super League από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Ζωγράφου. Τα μέλη της Super League κάνουν έκκληση προς την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να αποκαλύψει το συντομότερο δυνατό τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής ενέργειας. Τα μέλη της Super League στα πλαίσια της εκτόνωσης του κλίματος δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση που θα επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με την Ελληνική Διαιτησία και καλούν τα Μ.Μ.Ε. να απέχουν από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που οδηγούν στη στοχοποίηση διαιτητών».

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε με μια αιχμηρή ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αρνήθηκε να συνυπογράψει το «σχέδιο ανακοίνωσης» που της εστάλη από την Superleague και το οποίο αποτελεί μια επαίσχυντη φίμωση όλων όσων καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου.
Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως το πρόβλημα δεν δημιουργείται από εκείνον που δημοσιοποιεί όσα γίνονται, αλλά από αυτόν που τα κάνει και παραμένει ατιμώρητος.
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει καταδικάσει – και θα εξακολουθήσει να το κάνει – κάθε μορφή βίας. Δεν διαθέτει επιλεκτική ευαισθησία, ούτε δύναται να γίνει υποχείριο εκμετάλλευσης από κανέναν.
Οι δήθεν καλές προθέσεις της Λίγκας για συμβούλιο παρουσία όλων των προέδρων αυτοακυρώθηκαν και αποδείχτηκαν προσχηματικές. Αντ’ αυτού κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια ακατανόητη ενέργεια που κινείται στο μικρόκοσμο της σκοπιμότητας.
Στο ήδη δε προβληματικό ποδόσφαιρό μας ήρθε ως επιστέγασμα η αποχώρηση του κυρίου Ντάλας και η «επιστροφή» στα… παλιά, με την ΚΕΔ/ΕΠΟ να «αναλαμβάνει» εκ νέου τις σχετικές αρμοδιότητες. Με όλες αυτές τις κινήσεις αναρωτιόμαστε αν και πως μπορεί να ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα.
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με άλλους συλλόγους προκειμένου να βρεθεί μια υγιής λύση που θα βάλει φρένο στη σήψη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο αποφάσισαν πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υπογράψουν μια τέτοια επιστολή. Παράλληλα ενημέρωσαν ότι θα τοποθετηθούν καταθέτοντας δική τους πρόταση.
Η επιστολή είχε τρεις άξονες:
1ον. Αίτημα προς την Ελληνική δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικού αυτουργοί της επίθεσης που δέχθηκε ο Ζωγράφος.
2ον. Να δεσμευτούν οι ΠΑΕ ότι -ανεξάρτητα από την έκβαση των αγώνων τους και τη συμπεριφορά που θα τύχουν από τους διαιτητές- να μην φορτίσουν με ανακοινώσεις ή άλλου είδους αντιδράσεις το ήδη τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον της ΚΕΔ και των διαιτητών.
3ον. Να ζητηθεί από τα ΜΜΕ να μην παράγουν ειδήσεις, ρεπορτάζ και σχόλια που στοχοποιούν τους διαιτητές ώστε να αποφορτιστεί το κλίμα.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα τοποθετηθεί επίσημα με επιστολή-θέση που θα αποστείλει σήμερα στη διοργανώτρια αρχή.

 

By