Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καλεί την Άγκυρα να ρίξει φως στο σκάνδαλο διαφθοράς

 Στη Γερμανία υπάρχει η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα εκτός Τουρκίας, με περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους

Turkish PM Erdogan addresses media in Ankara

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier  κάλεσε την Άγκυρα να ρίξει φως στις υποψίες για διαφθορά που βαρύνουν την κυβέρνηση, λέγοντας σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο, Κυριακή, πως πρόκειται για ένα «τεστ» για την τουρκική δημοκρατία.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του τουρκικού κράτους για να ρίξει φως στις υποψίες για διαφθορά που διατυπώνοντας, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε πρόσωπα», δήλωσε ο υπουργός στην «Μπιλντ αμ Ζόνταγκ», την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Μπιλντ». Η ικανότητα της Άγκυρας να διαλευκάνει την υπόθεση βασισμένη στο κράτος δικαίου «θα έχει αξία τεστ για την πολιτική της«, συνεχίζει ο Σταϊνμάιερ σ΄ ένα απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε εκ των προτέρων στη δημοσιότητα.

«Εμείς οι Γερμανοί παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη με μεγάλη προσοχή», δήλωσε επίσης ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία «πολύ σημαντικό εταίρο» για το Βερολίνο. «Σε μια περιοχή, τη Μέση Ανατολή, που χαρακτηρίζεται από κρίσεις και συγκρούσεις, χρειαζόμαστε μια ισχυρή Τουρκία ως πόλο σταθερότητας προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό«, τόνισε ακόμη.

Η Τουρκία είναι σήμερα βυθισμένη στην πολιτική κρίση, καθώς ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση του οποίου συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο διαφθοράς, αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται από τη δικαιοσύνη και τους διαδηλωτές. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Στη Γερμανία υπάρχει η μεγαλύτερη τουρκική κοινότητα εκτός Τουρκίας, με περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By