Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Γιουνκέρ φοβάται για το μέλλον της Μολδαβίας

Την άμεση πρόσδεση της Μολδαβίας στο ευρωπαϊκό «άρμα» ζητά ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν 

PUTIN JUNKER

«Θα πρέπει άμεσα η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στην άμεση υπογραφή συμφωνίας για τη σύνδεση της Μολδαβίας στην ΕΕ, προκειμένου αυτή να μην έχει την τύχη της Κριμαίας» τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, σε δηλώσεις του στη Welt am Sonntag.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Νικολάε Τιμόφτι, προειδοποίησε τη Ρωσία να μην προχωρήσει σε κινήσεις για την προσάρτηση της Υπερδνειστερίας (περιοχής όπου καταγράφονται αυτονομιστικές τάσεις) με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονόα στην Κριμαία.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, Νικολάε Τιμόφτι, προειδοποίησε τη Ρωσία να μην προχωρήσει σε κινήσεις για την προσάρτηση της Υπερδνειστερίας (περιοχής όπου καταγράφονται αυτονομιστικές τάσεις) με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα στην Κριμαία.
«Πρέπει να αποτρέψουμε το σχέδιο του Πούτιν, πρέπει να μάθει ότι δεν μπορεί να κάνει στη Μολδαβία αυτό που έκανε στην Κριμαία» προειδοποίησε ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.
Η Μολδαβία διαπραγματεύεται από το 2013 μια συμφωνία με την ΕΕ και ελπίζει να ολοκληρώσει την διαδικασία αυτή ως τα τέλη του 2014.
By