Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Γιώργος Καββαθάς νέος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

Α΄αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Π. Θεοδωρόπουλος.

gsebeeΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), μετά από διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας όρισε νέο πρόεδρο τον Γιώργο Καββαθά, ενώ Α΄αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναλαμβάνει ο Π. Θεοδωρόπουλος και ταμίας ο Γιώργος Κουράσης.

Μετά την εκλογή του ως πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, ο Γ. Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, τους θεσμούς, την κοινωνική συνοχή, η ΓΣΕΒΕΕ πρέπει και μπορεί να εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία και ανάπτυξη της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Τους κύριους δηλαδή παραγωγούς πλούτου και θέσεων εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Οι θεσμικοί φορείς, καλούνται να συνεργαστούν, ώστε να «σπάσει» ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, απόρροια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που τείνει να εξελιχθεί σε βαθιά ανθρωπιστική με απρόβλεπτες για την κοινωνία και οικονομία συνέπειες.

Η ΓΣΕΒΕΕ ως θεσμικός συνομιλητής, αλλά και ως κύριος εκπρόσωπος των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, είναι αναγκαίο να έχει πολύπλευρο ρόλο, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, που η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ελκυστικού για τις ΜΜΕ επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ενθάρρυνση της καινοτομίας, η δημιουργία δικτύων επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση των διαδικασιών παραγωγής συνιστούν βασικούς πυλώνες ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Η ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια υπευθυνότητα για την επίτευξη των θεμελιωδών αυτών αλλαγών και την ενίσχυση της μικρής κλίμακας επιχειρηματικότητας.

 

By