Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ερντογάν ζητά 450.000 ευρώ από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Μήνυση Ερντογάν κατά του αρχηγού της αντιπολίτευσης για σύγκρισή του με τον Άσαντ.

erdoganΑποζημίωση ύψους 450.000 ευρώ ζητεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από μήνυση που κατέθεσε κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι τον συνέκρινε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του CHP προκάλεσε μεγάλη οργή την προηγούμενη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν «δολοφόνο» συγκρίσιμο με τον Άσαντ, καθιστώντας τον εξίσου υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση με 51 νεκρούς στην μεθοριακή πόλη Ρεϊχανλί την 11η Μαΐου.

«Ο δολοφόνος των 51 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Ρεϊχανλί ονομάζεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό. Μεταξύ Άσαντ και Ερντογάν δεν υπάρχει παρά μία διαφορά στον τόνο», ήταν η δήλωση του Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες που εξόργισε τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, στο κείμενο της αγωγής, που κατέθεσαν στη δικαιοσύνη οι δικηγόροι του, χαρακτηρίζεται η σύγκριση αυτή «ψευδής» και «ανάρμοστη» και ότι πλήττει τα δικαιώματα του πελάτη τους, ενώ δικαιολογούν το υψηλό ποσό αποζημίωσης επικαλούμενοι προηγούμενα δεδικασμένα για συκοφαντική δυσφήμιση, ή για φραστικές επιθέσεις κατά του Ερντογάν.

By