Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ερυθρόλευκος Τάσος Καραμάνος και η αποθέωση Σα Πίντο από τους Πορτογάλους

Τάσος Καραμάνος: ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει στον Ολυμπιακό και έχει ακούσει αρκετά τη φετινή σεζόν λόγω των συνεχόμενων κακών εμφανίσεών του από τους οπαδούς του Ατρόμητου.

1150091Ο Τάσος Καραμάνος υπέγραψε το καλοκαίρι στην ομάδα του Πειραιά, αλλά παρέμεινε στο Περιστέρι για έναν χρόνο δανεικός και ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στη μεγάλη νίκη του «αστεριού».

Στην αρχή του πανηγυρισμού του υπήρχε μία μικρή αμηχανία, αλλά στη συνέχεια… λύθηκε, το χάρηκε και γονάτισε υψώνοντας τα χέρια του και δείχνοντας προς τον ουρανό. Άλλωστε, εξιλεώθηκε διότι έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες νωρίτερα. Συνεπώς, χρειαζόταν και ο ίδιος πάρα πολύ αυτό το γκολ από ψυχολογικής άποψης.

Η γκρίνια προς το πρόσωπό του ήταν έκδηλη στα προηγούμενα ματς.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι είχε να σκοράρει από τις 9 Φεβρουαρίου και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (3-1 για το πρωτάθλημα). Εναντίον του Ολυμπιακού πέτυχε το 9ο γκολ στη Super league, ενώ ως παίκτης του Ατρόμητου έχει πετύχει και πέντε γκολ στο Κύπελλο.

Ας δούμε όμως και τις δηλώσεις του παίκτη, τόσο για το παιχνίδι και τον Ατρόμητο, όσο και για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης:

«Η αμυντική μας λειτουργία και οργάνωση -και- από την περσινή χρονιά ήταν το κλειδί για τις επιτυχίες μας. Πόσο μάλλον όταν παίζεις με τον πρωταθλητή Ελλάδος πρέπει να είσαι καλυμμένος στα μετόπισθεν. Συγχαρητήρια σε όλους ανεξαιρέτως. Ο νέος τεχνικός μας έδωσε μία ελευθερία κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Είναι δύσκολο και γι” αυτόν να περάσει αυτά που θέλει σε μικρό χρονικό διάστημα. Κατάφερε και μας συσπείρωσε και το σημαντικότερο είναι το ότι δεν προσπάθησε να αλλάξει πολλά με το καλημέρα. Μας έχει κερδίσει με το πάθος και με τη συμπεριφορά του και ευελπιστώ η ομάδα να ανέβει περισσότερο και ψυχολογικά γιατί βαθμολογικά είμαστε καλά. Αυτό είναι που μετράει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Εγώ προσπαθώ να εκμεταλλευτώ κάθε ευκαιρία που μου παρουσιάζεται και να μην απογοητεύομαι απ” τις χαμένες ευκαιρίες. Το κυνήγησα και η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Αυτό χαρακτηρίζει έναν επιθετικό. Το ομαδικό συμφέρον είναι μεγαλύτερο απ” το ατομικό και με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τη βασική του ενδεκάδα και ο τεχνικός του δεν αποφάσισε να ξεκουράσει παίκτες. Όταν έχεις ευρωπαϊκό παιχνίδι τότε σκέφτεσαι και εκείνο αλλά ομάδες σαν τον Ολυμπιακό θέλουν να κερδίζουν παντού. Πάντως η νίκη είναι ένα μετάλλιο για εμάς.

Ο Ολυμπιακός προβληματίστηκε απ” τον τρόπο που αγωνιστήκαμε και δεν του βγήκαν οι αυτοματισμοί του. Η φετινή ομάδα του πάντως είναι πολύ καλύτερη απ” τις προηγούμενες χρονιές με ποιοτικούς παίκτες και πολλές λύσεις. Πιστεύω ότι θα κάνει μία αρκετά αξιόλογη πορεία με το υλικό που διαθέτει».

Αποθέωση από τους Πορτογάλους

1102269Ο Ρικάρντο Σα Πίντο έκανε το καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο του Ατρόμητου με τη νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού και η πορτογαλική «Record» τον αποθεώνει.

«Μεγάλος ο Σα Πίντο» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που αναφέρει: «Ξεκίνημα όνειρο για τον Σα Πίντο στον Ατρόμητο. Στο πρώτο του παιχνίδι ως προπονητής της ομάδας, ο Πορτογάλος γιόρτασε έναν θρίαμβο απέναντι στον Ολυμπιακό, περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας μέχρι χθες.

Με ένα μοναδικό γκολ από τον Καραμάνο, η ομάδα του Σα Πίντο γιόρτασε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Μετά τον θρίαμβο ο Ατρόμητος είναι προσωρινά στην πρώτη θέση με τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Το επόμενο παιχνίδι του Σα Πίντο θα είναι την επόμενη Κυριακή με τη Βέροια».

By