Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ευρωβουλευτής Κάτσιν στη Σερβία για βοήθεια

Την απόφαση να διακόψει την προεκλογική του εκστρατεία και να μεταβεί στη Σερβία την έλαβε μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς

gelko katsin

Ο Σλοβένος ευρωβουλευτής, Γέλκο Κάτσιν ανακοίνωσε ότι διακόπτει την προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να βοηθήσει τη Σερβία που πλήττεται από καταστροφικές πλημμύρες.

Ο κ. Κάτσιν, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Σερβία, δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση μετά από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Βελιγράδι για να βοηθήσει.

«Δεν έχει να κάνει με οικονομική ή συγκεκριμένου είδους βοήθεια. Αυτή τη στιγμή είναι αναγκαία ψυχολογική βοήθεια» ανέφερε ο κ. Κάτσιν στη διάρκεια χθεσινής προεκλογικής συγκέντρωσης στη Λιουμπλιάνα, παρουσία του πρώην προέδρου της Σλοβενίας, ο οποίο του εξέφρασε τη στήριξή του.

Ο κ. Τουρκ είπε ότι η περιοχή των Βαλκανίων μετά τις πλημμύρες θα χρειαστεί ανασυγκρότηση και τη βοήθεια της Ευρώπης και ότι ο Γέλκο Κάτσιν ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλείται να παλέψει γι αυτό.

Στις ευρωεκλογές, στις οποίες οι Σλοβένοι εκλέγουν οκτώ μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Κάτσιν δεν είναι υποψήφιος με το κόμμα του, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDS), το οποίο δεν κατάφερε να συγκροτήσει κοινό συνδυασμό από το χώρο των «Φιλελεύθερων», αλλά με το δικό του συνδυασμό «Concrete«.

By