Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Ζούκερμπεργκ ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO για το 2012 με 2,27 δισ. δολάρια

Ανθρώπους σαν κι αυτόν δεν τους αγγίζει η κρίση. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έβγαλε το… παντεσπάνι του για το 2012, αφού ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος CΕΟ στον κόσμο κερδίζοντας 2,27 δισ. δολάρια.

μαρκ3

Ο συνιδρυτής του Facebook έκανε… σκόνη όχι μόνο τον Τιμ Κουκ της Apple, αλλά και πολλά ακόμη διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών. Σύμφωνα με έρευνα της GMI, ο Ζούκερμπεργκ ήταν το «αφεντικό» που έβγαλε τα περισσότερα στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά, αφού κέρδιζε περισσότερα από 6 εκατ. δολάρια την ημέρα. Ο βασικός μισθός του ήταν 503.205 δολάρια, αλλά τα περισσότερα από τα κέρδη του ήρθαν από τις μετοχές του.

Ο Ρίτσαρντ Κίντερ, CEO και πρόεδρος της εταιρείας ενέργειας Kinder Morgan, είχε μισθό μόλις ένα δολάριο πέρυσι και πήρε μηδενικό μπόνους. Αλλά έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια από τις μετοχές του. Οι μισοί από τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους CEO είναι και ιδρυτές των εταιρειών τους, ενώ οι υπόλοιποι είναι διορισμένοι στη θέση.

Στο νο3 είναι ο Γκρέγκορι Μάφει, της Liberty Media, με κέρδη 391 εκατ. δολάρια, ενώ ο Τιμ Κουκ είναι πέμπτος με «μόλις» 140 εκατ. δολάρια έσοδα.

ΠΗΓΗ: Guardian

By