Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Ιβάνοβιτς… σκότωσε την Μπενφίκα

europaleagueΟ 29χρονος αμυντικός χάρισε την κούπα του Europa League στην Τσέλσι, με το γκολ που πέτυχε στο 93ο λεπτό του τελικού με την Μπενφίκα.

Βέβαια, το τελικό 2-1 αποτελεί κάτι σαν… μαγική εικόνα, καθώς οι Πορτογάλοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, σε όλη του την διάρκεια της αναμέτρησης. Σε αντίθεση με τους «μπλε» που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και έπαιζαν με αντεπιθέσεις.

Κι όμως… Αυτή η φιλοσοφία τους χάρισε τον δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο. Μετά το Champions League πέρυσι, σειρά είχε το Europa League.

Ο Φερνάντο Τόρες άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη στο 60’, όμως 9 λεπτά αργότερα οι «αετοί» κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Όσκαρ Καρντόσο.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβτς στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων στο «Amsterdam Arena», χάρισε τον τίτλο στην Τσέλσι και βύθισε νέο… πένθος της Μπενφίκα.

Γιατί νέο; Γιατί είδε τον εφιάλτη να ζωντανεύει ξανά. Το Σάββατο φιλοξενήθηκε από την Πόρτο και της έκανε ακόμη και η ισοπαλία για να αγκαλιάσει τον τίτλο, ωστόσο στις καθυστερήσεις έχασε με 2-1, δίνοντας έτσι τον τίτλο στους «δράκους» που δύσκολα θα τον απολέσουν την τελευταία αγωνιστική.

Το πάθημα όμως, δεν φαίνεται να έγινε μάθημα και έτσι οι «μπλε» έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που κατέκτησε το Europa League.

By