Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ο Κάμερον απειλεί με νέες κυρώσεις τη Ρωσία

Το Λονδίνο εντείνει τις απειλές προς τη ρωσική πλευρά 

David Cameron and Vladimir Putin

Η συνάντηση των G 8 που ήταν προγραμματισμένη για να πραγματοποιηθεί στο Σότσι της Ρωσίας, δεν πρόκειται να γίνει σε αυτή τη χώρα, τόνισε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας από τη Ολλανδία, όπου βρίσκεται για να παραστεί στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια και τη Σύνοδο Κορυφής της G 7 που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριό της.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος  είχε ζητήσει τη μόνιμη αποβολή της Ρωσίας από την ομάδα των G8.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Κάμερον εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» και διεμήνυσε ότι η όποια περαιτέρω εισβολή του ρωσικού στρατού θα πυροδοτήσει την επιβολή νέου κύματος κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη ρωσική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να προχωρήσει περισσότερο εντός του εδάφους της Ουκρανίας και ότι αυτό θα πυροδοτούσε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό» κατέληξε ο κ. Κάμερον.

By