Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο κόσμος υποδέχεται το 2014

Ποδαρικό έκανε ήδη ο καινούργιος χρόνος ήδη στις πρώτες χρονικά χώρες του πλανήτη

auckland600_311213

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται ένα χρόνο μπροστά από τον υπόλοιπο πλανήτη, καθώς το 2014 μπήκε στη χώρα του νοτίου ημισφαιρίου στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, οι κάτοικοι υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά με ένα φαντασμαγορικό σόου. Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία. Ανάλογες εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες στην Ιαπωνία και σταδιακά στον υπόλοιπο πλανήτη.

Στην Κίνα έχουν γίνει ετοιμασίες για φαντασμαγορικά σόου στις μεγαλουπόλεις, αν και στην Γουάν οι εκδηλώσεις ματαιώθηκαν για να μην επιβαρυνθεί το πρόβλημα της αιθαλομίχλης που αντιμετωπίζει η πόλη.

Ετοιμασίες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, με τους πολίτες να ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο σε υπαίθρια πάρτι και εορταστικές εκδηλώσεις.

Το Ντουμπάι θα επιχειρήσει να κατακτήσει παγκόσμιο ρεκόρ με το μεγαλύτερο εορταστικό σόου. Η εκδήλωση, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet, θα εκτείνεται σε μήκος 48 χιλιομέτρων, ενώ τα πυροτεχνήματα θα φτάνουν σε ύψος το ένα χιλιόμετρο!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By