Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Μέσι στην κορυφή των ποδοσφαιρικών «Κροίσων»

Ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο Αργεντινός της Μπαρτσελόνα

Messi-e1399926981422

Με τι ποσό εξαργυρώνεται η ποδοσφαιρική μαγεία; Βάλτε είκοσι εκατομμύρια το χρόνο και είστε μέσα. Γιατί, τόσα κόστισε η ανανέωση της συνεργασίας του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα.

Την επέκταση του συμβολαίου του μικρού μάγου γνωστοποίησε ο ίδιος ο καταλανικός σύλλογος στέλνοντας έτσι τον διεθνή άσο στην κορυφή του πίνακα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του πλανήτη.

Ο Μέσι, που λατρεύτηκε με πάθος από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και που το όνομά του αποτελεί μαγνήτη για τους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο, βάζει πλέον πλώρη για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα σε βάθος πενταετίας –αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού τύπου, η ανανέωση του συμβολαίου του φθάνει μέχρι το 2019.

Η έγκυρη καταλανική εφημερίδα Sport αναφέρει ότι το συμβόλαιο του Μέσι με την Μπαρτσελόνα προβλέπει 20 εκ. ευρώ καθαρά ανά σεζόν και άλλα πέντε με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων (παιχνίδια, γκολ, εκπλήρωση στόχων που τίθενται). Επίσης, πάντα σύμφωνα με την Sport, κατ’ επιθυμία του Αργεντινού ποδοσφαιριστή προβλέπεται η επέκταση του συμβολαίου κατά ένα χρόνο (αρχικά οι συζητήσεις προέβλεπαν συνεργασία μέχρι το 2018) κάτι που σημαίνει ότι ο Λιονέλ Μέσι θα είναι κάτοικος Βαρκελώνης έως το 2019.

Αντίθετα η Marca υποστηρίζει ότι το συμβόλαιο του Μέσι θα είναι σε ισχύ μέχρι το 2018 με απολαβές 20 εκ. καθαρά και άλλα 3 εκ. σε περίπτωση επίτευξης των στόχων που τίθενται, ενώ θα προβλεφθεί και η διατήρηση της ρήτρας των 250 εκ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της –μέσω της ιστοσελίδας της- η ομάδα αναφέρει:

«Η Μπαρτσελόνα κοινοποιεί ότι έχει φτάσει σε συμφωνία για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι. Η υπογραφή του συμβολαίου θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες».

Φυσικά, μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που επισημοποιήθηκε η συμφωνία καθώς η Μπαρτσελόνα θέλει να δώσει ένα έξτρα κίνητρο στον Αργεντινό αστέρα ενόψει του «τελικού» του Σαββάτου κόντρα την Ατλέτικο Μαδρίτης που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή Ισπανίας.

Η λίστα των καλύτερα αμειβομένων ποδοσφαιριστών (τα ποσά είναι ανά χρόνο) σύμφωνα με την Marca:

1. Λιονέλ Μέσι 20 εκ.

 

2. Κριστιάνο Ρονάλντο 18 εκ.

 

3.Ιμπραϊμοβιτς 14,67 εκ.

 

4. Φαλκάο  14,15  εκ.

 

5. Τιάγκο Σίλβα 12,5 εκ.

 

6.Γκάρεθ Μπέιλ 9,46 εκ.

 

7. Τσάβι 8,07 εκ.

 

8. Ινιέστα 8,07 εκ.

 

9. Γουέιν Ρούνει 7,7 εκ.

 

10. Ντιντιέ Ντρογκμπά 7,5 εκ.

 Βαγγέλης Μελέκογλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By