Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Μήτρογλου λύτρωσε την Εθνική [βίντεο]

Με γκολ του 25χρονου επιθετικού η Ελλάδα επικράτησε 1-0 του Λιχτενστάιν.

7313bf63-0f77-445e-abe4-35c554721d20_slideΣτην κορυφή του 7ου ομίλου των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου «σκαρφάλωσε» η Εθνική ομάδα, μετά την εκτός έδρας νίκη της επί του Λιχτενστάιν με 1-0.

Μία νίκη που ήρθε μετά κόπων και βασάνων, καθώς ακόμη και όταν οι Έλληνες διεθνείς βρήκαν τον καλό τους εαυτό στο δεύτερο ημίχρονο, ξεπερνώντας το κακό πρώτο 45λεπτο, η τύχη δεν τους έκανε το χατίρι.

Ο Γιέλε έβγαζε ότι πήγαινε προς την εστία του και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 59’ ο Χολέμπας είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Εθνική ομάδα με παίκτη λιγότερο.

Ευτυχώς, 7 λεπτά αργότερα ο Χάσλερ ισοφάρισε το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων, μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Τοροσίδη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άρχισε να αυξάνει την πίεσή του, αλλά το δοκάρι είπε όχι στον Κατσουράνη στο 67’, κάτι όμως που δεν έγινε στο 72’ όταν ο Μήτρογλου εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Τοροσίδη και με κοντινό πλασέ πέτυχε το… χρυσό, όπως αποδείχθηκε γκολ.

Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν η μπάλα δεν χτύπαγε οριζόντιο δοκάρι στο σουτ από τα 30 μέτρα του Νίνη ή αν ο επιθετικός του Ολυμπιακού, τελείωνε σωστά την φάση 83’.

Όπως και να έχει πάντως, η Ελλάδα πήρε μία σημαντική νίκη και πλέον είναι στην κορυφή του 7ου ομίλου με 16 βαθμούς, μαζί με την Βοσνία, η οποία όμως έχει καλύτερη διαφορά γκολ.

Για να μπορέσει η Εθνική να περάσει αυτή μπροστά, θα πρέπει την Τρίτη να κερδίσει την Λετονία στο Καραϊσκάκη και η Βοσνία να χάσει και πάλι βαθμούς, από την Σλοβακία.

Λιχτενστάιν
(Πάουριτς): Γέλε, Ερί, Κιντάνς, Στόκλασα, Νίκολας Χάσλερ, Ντέιβιντ Χάσλερ, Φρικ (27′ λ.τρ. Α. Κίρστεν), Μπούργκμαγιερ, Ματίας Κρίστεν, Βίζερ, Ποβλερίνο.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (66′ Καραγκούνης), Κονέ (46′ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (83′ Παπαδόπουλος), Μήτρογλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By