Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Μηλιός «άδειασε» τον Μητρόπουλο για τις μνημονιακές πολιτικές

«Θα πρέπει να επανεξετάσει ο ίδιος τη θέση του και την στάση του στον ΣΥΡΙΖΑ»

milios2

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπεύθυνου του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μηλιού στις δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατακτήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι πιθανό να συνεχίσει μνημονιακές πολιτικές», καθώς, σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο Γ. Μηλιός κάλεσε τον Αλέξη Μητρόπουλο είτε να ανασκευάσει, είτε να επανεξετάσει τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα τελειώνουμε με τα μνημόνια και την λιτότητα. Όποιος νομίζει ότι υπό οποιεσδήποτε συνθήκες μπορεί ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές, θα πρέπει να επανεξετάσει ο ίδιος τη θέση του και την στάση του στον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μηλιός, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό το λέω με απόλυτη κατηγορηματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δε θα ακολουθήσει μνημονιακές πολιτικές».

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Μητρόπουλος εμμένει στην τοποθέτησή του. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, υπογράμμισε πως «εάν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσουν να ακυρωθούν οι νόμοι και να τεθεί το θέμα διαγραφής του χρέους, και υπάρχουν κόμματα που είτε ψήφισαν είτε συναινούν με τη μνημονιακή πολιτική, θα υπάρξει πρόβλημα υλοποίησης των κεντρικών εκφωνήσεων της κυβέρνησής μας. Είναι αυτονόητο αυτό που είπα».

By