Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο μύθος και το κύκνειο άσμα των φέουδων ανομίας»

Σκληραίνει τη στάση του το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

fosphotos.com
fosphotos.com

Ανυποχώρητο το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ευελπιστεί ότι με την απειλή της αργίας για όσους διοικητικούς υπαλλήλους δε συμμορφωθούν στη σχετική ρύθμιση και μετά και την αποστολή στοιχείων από τέσσερα ιδρύματα, θα σπάσει οριστικά το μέτωπο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυαν σήμερα σφοδρή επίθεση κατά των απεργών και των πρυτάνεων, τους οποίους εμφάνιζαν ως συντεχνίες και μειοψηφίες.

Οι πηγές αυτές αναφέρονταν στο «μύθο και το κύκνειο άσμα των φέουδων ανομίας», δηλώνοντας ότι με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, που θα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ, ώστε μέρος τους να τεθεί σε διαθεσιμότητα, «τελειώνει και η προσπάθεια μιας μειοψηφίας να συντηρηθούν φέουδα ανομίας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Υποστήριζαν επίσης ότι: «Μια μικρή μειοψηφία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, με φανερά συντεχνιακή λογική, συνεπικουρούμενη, από δημοσιογράφους «ερευνητές» ανακάλυψαν «άνιση κατανομή» και «κομματική λογική πίσω από την επιλογή των ιδρυμάτων». Είναι η ίδια μειοψηφία που αρνείται την υποβολή στοιχείων, γιατί θα αποκαλυφθεί η παράνομη πρόσληψη και μονιμοποίηση από το «παράθυρο» εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων, με πλαστά πτυχία σε κλάδους «φαντάσματα». Ισχνές μειοψηφίες, που θέλουν να παραμείνουν τα Πανεπιστήμια φέουδα ανομίας, σπατάλης και κακοδιαχείρισης, επικαλούνται το νόμο κατά το δοκούν και όταν στερεύουν τα επιχειρήματα καταφεύγουν στην συκοφαντία και τον λαϊκισμό για το τάχα μου ποιός έχει μπάρμπα στη Κορώνη».

Οι ίδιοι κύκλοι υποστήριζαν ότι τα κριτήρια και η μελέτη πλεονασμάτων και υπεραρίθμων βασίστηκαν στη διεθνή πρακτική και σε επιστημονική μεθοδολογία, σχολιάζοντας ότι: «Αρκεί μια απλή ανάγνωση του αριθμού των διοικητικών υπαλλήλων ανά ίδρυμα για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος για την ορθότητα και την αντικειμενικότητα της απόφασης».

Υπενθύμιζαν επίσης ότι στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας στις 21 Νοεμβρίου του 2012 συμμετείχαν μεταξύ άλλων ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά.

Στο υπουργείο Παιδείας δεν έκρυβαν επίσης την ικανοποίηση τους καθώς όπως έλεγαν με την εκπνοή της προθεσμίας τέσσερα από τα οχτώ ιδρύματα έχουν αποστείλει στοιχεία στο ΑΣΕΠ «σπάζοντας» το μέτωπο της «ανταρσίας».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By