Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο νέος επεξεργαστής Apple A8 δεν θα κατασκευαστεί από την Samsung

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Ταϊβάν, η γνωστή εταιρεία TSMC που δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής ημιαγωγών, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη μαζική παραγωγή των νέων A8 chipsets τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την Apple στην επόμενη γενιά του iPhone.

a8-processor

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η κυκλοφορία του νέου iPhone αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014, κάτι που αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, συμβαδίζει με την έως τώρα τακτική της Apple (το τελευταίο iPhone που παρουσιάστηκε τέτοια περίοδο ήταν το iPhone 4).

Η TSMC όταν ερωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις παραπάνω πληροφορίες, ωστόσο η μετοχή της παρουσίασε μια καθόλου αμελητέα αύξηση στην αξία της, της τάξης του 2.33%.

Άγνωστο παραμένει το τι συμβαίνει με τη συνεργασία Apple και Samsung καθώς μεχρι στιγμής η Samsung ήταν αυτή που είχε αναλάβει αποκλειστικά την κατασκευή των επεξεργαστών για όλα τα προηγούμενα μοντέλα της Apple.
Aν και ακούγονται φήμες για πλήρες «διαζύγιο» μεταξύ των δύο εταιρειών, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις το ενδεχόμενο η Apple να αποφάσισε να «μοιράσει» τη κατασκευή των επεξεργαστών της σε διαφορετικά εργοστάσια δείχνει σημαντικά πιο πιθανό.

By