Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο νέος στόχος του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Αεροπορικό ταξίδι Ν. Υόρκη – Τόκιο σε λιγότερο από μια ώρα

1

 

Υπερατλαντικά ταξίδια σε λιγότερο από μια ώρα οραματίζεται ο πρωτοπόρος δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος δήλωσε ότι στα μελλοντικά του σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία υπερηχητικού αεροπλάνου για εμπορικούς σκοπούς που θα ταξιδεύει από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο μέσα σε μια ώρα.

“Αν το κάνουμε σωστά, η απόσταση Νέα Υόρκη – Τόκιο θα γίνεται σε λιγότερο από μια ώρα”, δήλωσε ο 63χρονος ιδρυτής της αεροπορικής Virgin Group στο CNBC.

Το αεροπορικό ταξίδι από τη Νέα Υόρκη έως το Τόκιο διαρκεί 13 ώρες περίπου, ωστόσο, ο Μπράνσον είναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα τέτοιο αεροπλάνο, αμέσως μετά το εγχείρημά του να “κατακτήσει” το διάστημα με το Virgin Galactic του.

“Αφού πραγματοποιήσουμε το διαστημικό πρόγραμμα της εταιρείας, θα στραφούμε στη δημιουργία υπερηχητικών αεροπλάνων που θα ταξιδεύουν πολύ πιο γρήγορα από το Κονκόρντ”, υποστηρίζει ο ίδιος.

Το ιστορικό Κονκόρντ, που μπορούσε να πάει από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε τρεις ώρες πραγματοποίησε την τελευταία του εμπορική πτήση πριν μια δεκαετία καθώς η Βritish Airways το απέσυρε μετά από 27 χρόνια.

Προς το παρόν, στα πιο άμεσα και… γήινα σχέδιά του Βρετανού επιχειρηματία είναι η απόκτηση του Boeing Co. Dreamliner, 787-10, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα σε χωρητικότητα στον κόσμο (323 επιβάτες).

Το τελευταίο μοντέλο της Boeing ξεκίνησε να διατίθεται το 2013 έναντι $288,7 δισεκατομμυρίων.

By