Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Πάγκαλος χτυπάει πάντα δύο φορές -Νέες δηλώσεις για τις παρακολουθήσεις

Επιμένει στις δηλώσεις για τις παρακολουθήσεις ο Πάγκαλος και δίνει συνέχεια

pagkalos thodorosΌχι μόνο δεν πτοείται από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί παρακολούθησης του Αμερικανού πρέσβη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, αλλά επανέρχεται προκαλώντας νέο θόρυβο.

Σε νέα συνέντευξη του στο Βήμα FM ο κ.Πάγκαλος αιτιολόγησε τις παρακολουθήσεις των Αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Αγκυρα επί υπουργίας του, λέγοντας ότι αφορούσαν την αρνητική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. 

Διερωτήθηκε μάλιστα «Γιατί να είναι η Ελλάδα πρέπει πάντα θύμα; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια;» και «Γιατί στη διαμάχη (για τις παρακολουθήσεις της NSA) να είμαστε με τους Γερμανούς;» Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι «η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι».

«Παρακολουθούσαμε γιατί ήταν ανάγκη να παρακολουθήσουμε», είπε, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν ανοιχτά δύο σημαντικά εθνικά θέματα, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.«Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος», ανέφερε ο πρώην υπουργός, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι όσα λέει σήμερα είχαν γραφτεί πριν από 15 χρόνια στον τύπο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By