Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός έχασε το διπλό στο παρά 5

Παράπονα για τη διαιτησία στο Ηράκλειο

panathinaikos+omadiki

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις ΟΦΗ και Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Οι πρώτες «ανησυχίες» για τους δύο τερματοφύλακες προήλθαν από δύο μακρινές «στημένες» μπάλες, με τους Νάνο αρχικά στο 15ο λεπτό και Μιλιάζες στο 26ο να έχουν δύο αξιόλογες αλλά άστοχες απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήταν εκείνη στο 32΄, με τον Μπεργκ να γυρίζει το σώμα και να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα άουτ, για να τον μιμηθεί στο 37΄ στην απέναντι εστία ο Παπάζογλου, ο οποίος σούταρε διαγώνια μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο.

Στο 39΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, σε φάση που πάντως προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων: ο Μπεργκ φάνηκε να κάνει φάουλ στον Ζε Εντουάρντο στο ύψος της μεσαίας γραμμής, ο Κοτσιαύτης δεν σφύριξε και στην αντεπίθεση των «πράσινων» ο Καρέλης βρήκε τον Κλωναρίδη, που με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-1.

Την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πανηγύριζαν, ο Καπίνο βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, χτυπημένος από κάποιο αντικείμενο, αλλά μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών ο διεθνής τερματοφύλακας συνέχισε κανονικά.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ πήρε την κατοχή και ανέλαβε την πρωτοβουλία και πίεσε πολύ τον Παναθηναϊκό χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, με τον Παπάζογλου στο 53΄ να σουτάρει άουτ από καλή θέση, τον Κουτσιανικούλη στο 59΄ όταν ο Ρισβάνης απομάκρυνε επί της γραμμής, τον Κουτσιανικούλη στο 71΄ να νικιέται από τον Καπίνο και τον Μακρή στο 82΄, όταν η μπάλα στο σουτ του τελευταίου βρήκε στο πόδι του Πάπαζογλου και πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Τελικά οι Κρήτες έφτασαν στην ισοπαλία στο 85ο λεπτό με πέναλτι του Ζε Εντουάρντο, που είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Ροβίθης από τον Ρισβάνη κερδίζοντας και την αποβολή του νεαρού αμυντικού, με τον παίκτη των γηπεδούχων να ξεκινά πάντως τη φάση ευρισκόμενος πιο μπροστά από τον αντίπαλό του αλλά το οφ σάιντ να μην καταλογίζεται.

By