Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-1

Πολύ καλύτεροι οι πράσινοι που έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από το 55′ λόγω αποβολής του Κατσουράνη.

1Μια πολύ σημαντική νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ πήρε ο Παναθηναϊκός με τους πράσινους να συνδυάζουν την επικράτηση τους και με πολύ καλό ποδόσφαιρο και να ανεβαίνουν και πάλι στην 4η θέση της βαθμολογίας ξεπερνώντας τον Αστέρα Τρίπολης. Οι πράσινοι με την επικράτηση τους αλλά κυρίως την εμφάνιση τους έστειλαν μήνυμα στον ΠΑΟΚ ενόψει πλέι οφ αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδος που ενδεχομένως να τον βρουν μπροστά τους.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, είχαν ευκαιρίες για πάρα πολλά τέρματα τις οποίες δεν τις εκμεταλλεύτηκαν στο πρώτο μέρος αλλά κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχουν δυο γκολ με τους Τριανταφυλλόπουλο και Νάνο και να δημιουργήσουν και άλλες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του απείλησε μόλις μια φορά και κατάφερε να σκοράρει με τον Αθανασιάδη στις καθυστερήσεθς.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με μια αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και αυτή είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του Καρέλη αντί του Κλωναρίδη. Επίσης και ο Στέφενς δεν έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την νίκη επί του ΟΦΗ με 5-0 την Τετάρτη.

Οι πράσινοι πλην των πρώτων λεπτών έκλεισαν καλά τους χώρους και στο πρώτο μέρος είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις για τα γκολ με κυριότερο όπλο τους το γρήγορο τρανζίσιον όταν έκλεβαν την μπάλα καθώς με μια πάσα έβγαιναν σε φάση για γκολ.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος περίμενε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό με όλους του τους παίκτες πλην του Αθανασιάδη κάτω  από την σέντρα δίνοντας χώρο στο τριφύλλι και δεν μπόρεσε να απειλήσει πριν των πρώτων λεπτών.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε την υπεροχή του και σκόραρε στο 47′ με τον Τριανταφυλλόπουλο ενώ στο 55′ ήρθε η αποβολή του Κατσουράνη και το γκολ του Νάνο που ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι. Παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Στέφενς και τις αλλαγές οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν λεπτό και αντίθετα έχασαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα μέχρι την λήξη της αναμέτρησης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαίδης»

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ (65′ Πράνιτς), Ατζαγκούν (84′ Ντίνας), Καρέλης (74′ Κλωναρίδης), Μπεργκ. 

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Τζαβέλας, Λίνο, Κάτσε (47′ Λάζαρ), Μαντούρο, Νάτχο, Νίνης (53′ Λούκας), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (61′ Χούσεν).

 

By