Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πιστόριους πουλάει το σπίτι του φονικού

Ο Όσκαρ Πιστόριους σχεδιάζει να πουλήσει την οικία του στην Πρετόρια όπου πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του για να καλύψει τις ανάγκες του σε ό,τι αφορά την υπεράσπισή του, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του την Πέμπτη

pistorius_house620

«Έχει καταστεί απαραίτητο να πωληθεί η οικία του κ. Πιστόριους στο Σίλβερ Γουντς, ώστε να καλυφθούν τα αυξημένα νομικά του έξοδα», ανέφερε ο δικηγόρος του 27χρονου αθλητή, Μπράιαν Γουέμπερ.

«Αυτό συμβαίνει λόγω της απροσδόκητης επιμήκυνσης του χρόνου της δίκης, η οποία αρχικώς προβλεπόταν να διαρκέσει τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε ο νομικός.

pistorius-kathgories-gia-purovolismous-570

Τα υπέρογκα έξοδα της υπεράσπισης

Ο πρωταθλητής στον αθλητισμό για άτομα με ειδικές ανάγκες πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Το κόστος της υπεράσπισης του φθάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 6.700 ευρώ την ημέρα, αφορούν τρεις δικηγόρους οι οποίοι απασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα καθημερινά στη δίκη, ειδικούς για βαλλιστικές εξετάσεις και νεκροψία, καθώς και μια αμερικανική εταιρεία η οποία ειδικεύεται στην αναπαράσταση σκηνικών φόνου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κ. Πιστόριους ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε την σύντροφό του πίσω από την πόρτα της τουαλέτας, θεωρώντας ότι πρόκειται για διαρρήκτη.

By