Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στη Σερβία

Ο κ. Κακραμπάρτι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρόεδρο της χώρας Τόμισλαβ Νίκολας

plummires valkania

Για τριήμερη επίσκεψη καταφθάνει σήμερα στο Βελιγράδι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) Σούμα Κακραμπάρτι, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με Σέρβους κυβερνητικούς αξιωματούχους και να συζητήσει τις λεπτομέρειες και τις προτεραιότητες για την οικονομική ανόρθωση, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές στα Βαλκάνια.

Ο κ. Κακραμπάρτι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρόεδρο της χώρας Τόμισλαβ Νίκολας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η EBRD.

Η EBRD προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία της στα Βαλκάνια, προκειμένου να βοηθήσει στην αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσαν στην περιοχή οι πλημμύρες.

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει βοήθεια για την αποκατάσταση των υποδομών και των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ τα κεφάλαια θα χορηγηθούν σε συνεργασία με άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

By