Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο… Ροβεσπιέρος φέρνει νέα μέτρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για την αντιπαράθεση που στήνει το Μαξίμου

© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
© fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Διατήρηση στο ακέραιο της ακολουθούμενης πολιτικής και μέτωπο της ανατροπής από τη βάση μέσα από ενεργά κινήματα εργαζομένων είναι το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον των εργαζομένων του ΙΚΑ σε «ορισμένους που παριστάνουν τους επαναστάτες και τους Ροβεσπιέρους ενώ έχουν υπογράψει τα μνημόνια» αποτελεί την ουσία της γραμμής που ακολουθείται από την αξιωματική αντιπολίτευση για το σκηνικό αντιπαράθεσης που στήνεται από το Μαξίμου. Βασικός πυλώνας της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση στη βάση του μνημονίου

Κύκλοι της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φανεί πως η αξιωματική αντιπολίτευση υποβαθμίζει τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας για μία «κοκορομαχία» με φόντο τα υποβρύχια. Όπως με αρκετή δόση χιούμορ υπογραμμίζει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο δέχονται καθημερινά τόσες διαψεύσεις που κινδυνεύει να καταντήσει περιττός ο αντιπολιτευτικός μας λόγος». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμπαν στις εκτιμήσεις του ΚΕΠΕ που διαψεύδουν τα περί επανεκκίνησης της οικονομίας του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ σημειώνουν ότι «άπαντες στην Ευρώπη έχουν προεξοφλήσει τη λήψη νέων μέτρων ύψους δύο δισ. ευρώ, εκτός από την κυβέρνηση που συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της μέχρι να βρει πως θα το πλασάρει».

Μία ακόμη είδηση που αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς συζήτησης στην Κουμουνδούρου και τέθηκε σε αντιδιαστολή με τα περί εξόδου της χώρας στις αγορές το β” εξάμηνο του έτους και απελευθέρωση από τα μνημόνια που μνημονεύει το υπουργείο Οικονομικών, ήταν η κυνική απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην ερώτηση της Νάντιας Βαλαβάνη, σύμφωνα με την οποία «η σκληρή εποπτεία θα συνεχιστεί μέχρι την αποπληρωμή του 75% του ελληνικού χρέους». Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν σχετικά ότι για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται ο φαύλος κύκλος των μνημονίων και το ατελέσφορο της ακολουθούμενης πολιτικής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By