Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Σαμαράς και η μικρή Μαρία

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας συζητήθηκε και στις επαφές του Σαμαρά σε Μάλτα και Ιταλία

fosphoto.com Menelaos Myrillas
fosphoto.com Menelaos Myrillas

Κατά τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη λαθρομετανάστευση στη Μάλτα και την Ιταλία χθες, συζητήθηκε και η υπόθεση της μικρής Μαρίας, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά και η οποία έχει γίνει πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το θέμα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ και κατά τη συνέντευξη τύπου αργότερα στη Ρώμη ο κ.Σαμαράς ρωτήθηκε για την υπόθεση και εάν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εμπορίας παιδιών στους καταυλισμούς των Ρομά. 

«Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα. Έχουμε ακούσει πολλά πράγματα για αυτά τα θέματα, έτσι η Αστυνομία ήταν εκεί και ερευνώντας σε διάφορα μέρη εντόπισαν αυτό το παιδί, το οποίο δεν έμοιαζε με τα άλλα και προφανώς ήταν ένα ζήτημα που έπρεπε να εξεταστεί. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι έχουμε στείλει δείγματα DNA στις αστυνομίες κρατών σε όλο τον κόσμο, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία για οποιονδήποτε νομίζει πως υπάρχει μία πιθανή σχέση με αυτό το μικρό κορίτσι. Και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτό το μικρό κορίτσι, ξέρετε να έχει μία καλή, άνετη ζωή για το υπόλοιπο αυτής της τραγωδίας που περνά», απάντησε ο κ.Σαμαράς.

By