Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο συνέταιρος του Τζόρνταν Μπέλφορντ (του Λύκου της Wall Street) Ντάνι Πορούς αποδεικνύεται μεγαλύτερη αλεπού

Ενώ ο Μπελφορντ πλήρωσε τις απάτες, αυτός ζει ακόμα χλιδάτα

Ο Ντάνι Πορούς, 56 ετών, τον ρόλο του οποίου παίζει ο Τζόνα Χιλ στην νέα ταινία του Μάρτιν Σκορτζέζε «Ο Λύκος της Wall Street», φυλακίστηκε για τις απατεωνιές του μαζί με τον Τζόρνταν Μπέφορντ (που υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία).

Τζόρνταν Μπέλφορντ και Ντάνι Πορούς κατάφεραν μετά την ίδρυση της εταιρείας τους, να αποσπούν ποσά από ανυποψίαστους επενδύτες, οι οποίοι πλήρωναν χρυσές τις μετοχές-μαϊμού που πουλούσε το δίδυμο. Επρόκειτο στην ουσία για μια επιχείρηση η οποία λειτουργούσε ως τηλεφωνικό κέντρο, πουλώντας αμφίβολης ποιότητας επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Πολύ σύντομα οι Πορούς και Μπέλφορτ βρέθηκαν με μια αμύθητη περιουσία στα χέρια τους, βγάζοντας 1 εκατ. δολάρια την εβδομάδα.

Δυστυχώς όμως ήδη πριν τα 40 τους είχαν πιαστεί στη φάκα του F.B.I Και καταδικάστηκαν. Το δικαστήριο τους υπέβαλλε ποινή διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση στα θύματα επενδυτές. Και ενώ ο συνεταίρος του, Μπέλφορτ, αναγκάστηκε από το δικαστήριο να δώσει τη μισή του περιουσία, ο Πορούς κατάφερε να το αποφύγει.

Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που επένδυσαν σε μετοχές-απάτη και έχασαν χιλιάδες δολάρια από τους Πόρους και Μπέλφορτ. Μετά το πέρας της ποινής φυλάκισης 39 μηνών, και μέχρι σήμερα, ο χρηματιστής έχει πληρώσει μόλις 11 εκατομμύρια δολάρια από τα διακόσια που χρωστάει και το χειρότερο είναι ότι όσοι περιμένουν χρήματα από αυτόν, έχουν μπλέξει με τις νομικές διαδικασίες, καθώς ο Πορούς και οι πανέξυπνοι δικηγόροι του έχουν βρει παραθυράκια στο νόμο για να μην δώσουν άμεσα το ποσό.

1Και ενώ ο Μπέλφοντ πλήρωσε την απάτη του αδρά, όπως φαίνεται ο Πορούς, βρήκε τον τρόπο να χαρεί τα χρήματα του χωρίς να πληρώσει σχεδόν… τίποτα.

Ο πρώην χρηματιστής δουλεύει για μια φαρμακευτική εταιρεία, που μάλιστα κατηγορείται για υπερκοστολόγηση φαρμάκων. Όταν είδε την ταινία, αποφάσισε να δώσει συνέντευξη και δήλωσε ότι υπήρχαν κάποιες υπερβολικές σκηνές, αλλά παραδέχτηκε ότι όντως έφαγε ένα χρυσόψαρο, όπως ακριβώς φαίνεται στην ταινία.

1Τον Αύγουστο μετακόμισε σε έπαυλη 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων (που αγόρασε αφού πούλησε ένα άλλο πανάκριβο σπίτι) και έχει δύο κάμπριο Rolls Royce, μια για αυτόν και μια για την σύζυγο του.

Πριν λίγες ημέρες ο φωτογραφικός φακός τον «τσάκωσε» να βγαίνει από το πανάκριβο σπίτι του, κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο για διακοπές με τη σύζυγο του στα νησιά Turks and Caicos της Καραϊβικής. Ντυμένοι και οι δύο στην πένα, με πανάκριβα ρούχα διάσημων σχεδιαστών, ζουν την καλή ζωή παρ” όλο που χρωστάνε εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By