Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Σόιμπλε βάζει «χέρι» και στη Γαλλία

 «Υψηλό το κόστος εργασίας και οι δημόσιες δαπάνες στο Παρίσι», λέει ο Γερμανός υπουργός οικονομικών και ζητά μεταρρυθμίσεις.

fosphotos.com
fosphotos.com

Επιμένει στη σκληρή γραμμή της λιτότητας το Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών να δείχνει το δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Με υποδείξεις προς την Γαλλία οι απαντήσεις του Βόλφανγκ Σόιμπλε με αφορμή τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει στους κόλπους της Κομισιόν για μέτρα ανάπτυξης και χαλάρωσης των προγραμμάτων λιτότητας.

«Κανείς δεν είναι αντίθετος με την ανάπτυξη, το λέω και το ξαναλέω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων», δήλωσε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό ραδιόφωνο, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αυξηθούν τα επίπεδα του χρέους. «Χρειαζόμαστε σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε και κάλεσε όλες τις χώρες να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα. Μάλιστα υποστήριξε ότι οι ισχύουσες συνθήκες επιτρέπουν την ευελιξία που χρειάζεται για την προσαρμογή στις οικονομικές εξελίξεις.

Ωστόσο εκτενή ήταν η αναφορά του στο Παρίσι. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η Γαλλία πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τόσο για το υψηλό κόστος εργασίας όσο και για τις δημόσιες δαπάνες. Πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση βήμα-βήμα για να είναι αξιόπιστη», τόνισε και συμπλήρωσε πως  μόνο τότε μπορεί κανείς να μιλά για ευελιξία.

 

 

By