Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο τελικός που δεν έγινε ποτέ και η συγνώμη του Φέντερερ…

Δεν διεξήχθη ποτέ ο μεγάλος τελικός του ATP World Tour στο τένις, στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου, όπου ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία, την μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Roger+Federer+Novak+Djokovic+Barclays+ATP+Cr1CwKGMKE2lΟ 33χρονος Ελβετός ήταν τραυματίας και, μισή ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας πήρε το μικρόφωνο κι ανακοίνωσε ο ίδιος στον κόσμο, την απόσυρσή του από τον αγώνα. «Δεν είμαι έτοιμος. Δεν μπορώ να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο στην κατάστασή που βρίσκομαι. Μακάρι να μπορούσα, αλλά είναι μεγάλο ρίσκο για την ηλικία μου. Ήθελα να βγω έξω στο γήπεδο και να απολογηθώ σε εσάς. Ήταν μια σπουδαία εβδομάδα για μένα εδώ στο Λονδίνο και σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και υποστήριξή σας. Έπαιξα σπουδαίο τένις, λυπάμαι πραγματικά, που σας απογοητεύω τώρα. Δεν είναι εφικτό να αγωνιστώ. Συγχαρητήρια στο Νόβακ, ο οποίος έκανε μια σπουδαία σεζόν. Ελπίζω να συναντηθούμε πολλές φορές τη νέα χρονιά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρότζερ Φέντερερ στο κοινό του Ο2 Αρένα.

Έτσι ο Νόλε τα πήρε όλα φέτος, την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη, ένα από τα τουρνουά Γκραν Σλαμ, 5 άλλους αγώνες ΑΤΡ και φυσικά τον τίτλο στον τελικό του World Tour ATP. Μάλιστα για να αποζημιωθεί ο κόσμος… για την παρουσία του εκεί, ο Νόλε Τζόκοβιτς έπαιξε φιλικό με τον Αντι Μάρεϊ.
Όμως οι θεατές θα αποζημιωθούν και οικονομικά, καθώς, όπως τους ενημέρωσε ο εκτελεστικός διευθυντή του τουρνουά Κρίς Κέρμοντ, οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πάρουν πλήρως την αποζημίωσή τους (τα εισιτήρια ξεκινούσαν από τις 120 και τις 500 λίρες κι έφθαναν …μέχρι 1.400 λίρες)!

By