Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα σε Τσίπρα, μέσω …Καστοριάδη

Ένταση και εκνευρισμός εξαιτίας της αναφοράς του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου στον Λένιν και τον Καστοριάδη – Στελέχη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στη φιλική στάση Τσίπρα προς την τάξη των βιομηχάνων

ÁÈÇÍÁ - ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÅÐÉÊÅÖÁËÇÓ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ, ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÇÍ ÅÔÇÓÉÁ ÓÕÍÅËÅÕÓÇ ÔÏÕ ÓÅÂ  (EUROKINISSI/ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

Ένταση και αναστάτωση επικράτησε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στο  Πολεμικό Μουσείο κατά τη διάρκεια της κοινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο ««Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, το γεγονός ότι στην εκδήλωση δεν έδωσε το «παρών» κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πλην του ομιλητή στο πάνελ, Γιώργου Σταθάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας κ. Δασκαλόπουλου, ένας ακροατής σηκώθηκε μαινόμενος και άρχισε να φωνάζει τόσο στον πρόεδρο του ΣΕΒ όσο και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφορμή ήταν μια αποστροφή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου για τον Κορνήλιο Καστοριάδη. Εκείνη τη στιγμή ο ακροατής άρχισε να ουρλιάζει αναφέροντας προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ «Εσείς μην πιάνετε στο στόμα σας τον Καστοριάδη».

Στη συνέχεια απευθύνθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ανέφερε «Κι εσύ δεν θα έπρεπε να είσαι αυτή τη στιγμή εδώ. Πως θα κυβερνήσεις; Με την Δεξιά;».

Ήταν τέτοια η ένταση που προς στιγμήν επικράτησε ανησυχία στο ακροατήριο, ωστόσο, ο «δράστης» μετά τα «γαλλικά» αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να δώσει συνέχεια.

Για την ιστορία η φράση του κ. Δασκαλόπουλου που εκνεύρισε τον ακροατή ήταν η εξής «Αν θέλουμε να δούμε επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αν θέλουμε η μάστιγα της ανεργίας να περιοριστεί, αν θέλουμε το χρέος να γίνει βιώσιμο, πρέπει να δοθεί χώρος, ανοιχτό πεδίο σε αυτό που ο Καστοριάδης χαρακτήριζε πραγματική ιστορία: Δημιουργική δραστηριότητα ανθρώπων».

Ο Αλέξης Tσίπρας παίρνοντας το λόγο απάντησε αρχικά στα όσα είπε ο οργισμένος πολίτης καλύπτοντας κατά κάποιο τρόπο τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

«Δεν κατανοώ την ενόχληση κάποιων ούτε τον εκνευρισμό τους» τόνισε και πρόσθεσε με νόημα ότι «εδώ και πενήντα χρόνια σας έχουν μάθει και σας λένε ότι οι Κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις και τώρα σας ενοχλούν οι αναφορές στον Καστοριάδη και στον Λένιν».

By