Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» σάρωσε στα κινηματογραφικά βραβεία της Αυστραλίας

Η ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, απέσπασε 13 βραβεία

mpaz louman kai leonardo

Η τρισδιάσταση δημιουργία του Μπαζ Λούρμαν, «Υπέροχος Γκάτσμπι», σάρωσε τα βραβεία της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντικάπριο κέρδισε και τα 13 βραβεία για τα οποία είχε προταθεί. Στη σχετική τελετή απονομής, φανερά συγκινημένος ο Μπαζ Λούρμαν είπε ότι o «Υπέροχος Γκάτσμπι» είναι η απόδειξη ότι στην Αυστραλία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ταινία!

Ο παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης  Μπαζ Λούρμαν («Moulin Rouge») μεταφέρει τρισδιάστατα στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, δίνοντας τη δική του ερμηνεία στην κλασσική αυτή ιστορία. Οι Λεονάρντο Ντικάπριο και Κάρι Μάλιγκαν ηγούνται του καστ, πλαισιωμένοι από τους Τόμπι Μαγκουάρι, Τζόελ Έγκερτον, Τομ Μπιουκάναν, Ίσλα ΦίσερΤζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Αμιτάμπ Μπαχτσάν.

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από την ζωή ενός επίδοξου συγγραφέα, στα πρότυπα του ίδιου του Φιτζέραλντ, ο οποίος κυνηγώντας το δικό του αμερικανικό όνειρο,  πηγαίνει στη Νέα Υόρκη του 1922. Εκείνη την περίοδο η Νέα Υόρκη χαρακτηρίζεται από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και την ακμή του χρηματιστηρίου. Όταν ο εν λόγο συγγραφέας γνωρίζει έναν μυστηριώδη κοσμικό εκατομμυριούχο και τον περίγυρό του, χάνεται στον γοητευτικό κόσμο του πλούτου, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και, πάνω από όλα, της απάτης.

Οι εισπράξεις της ταινίας, που στηρίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, ανήλθαν παγκοσμίως στα 350 εκατομμύρια δολάρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By