Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Φέντερερ συνεχίζει να κυριαρχεί: 2-0 τον Τζόκοβιτς

Στα 33 του ο Ρότζερ Φέντερερ όχι μόνο επιμένει ότι έχει πολλά ακόμα να δώσει στο τένις, αλλά τέτοιοι θρίαμβοι όπως αυτός επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Σανγκάη Masters, με 6-4, 6-4 απλά αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν τον Ελβετό τενίστα ξοφλημένο.

FedererΑπέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ο Φέντερερ απέδωσε εκπληκτικό τένις και υποχρέωσε τον Τζόκοβιτς στην πρώτη του ήττα μετά από 29 αγώνες στα τουρνουά του Πεκίνου και της Σανγκάης.

Ο Φέντερερ έβγαζε «φωτιές» από το πρώτο σερβίς (70%) κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ημιτελικού. Μάλιστα στο 8ο γκέιμ του πρώτου σετ ο Φέντερερ έβγαλε τέσσερις συνεχόμενους άσους, κάνοντας το 5-3 μέσα σε 47» και γνωρίζοντας την αποθέωση.
Ήταν η 19η νίκη του Φέντερερ κόντρα στον Τζόκοβιτς σε σύνολο 36 αναμετρήσεων (19-17), στο πρώτο τους ραντεβού μετά από τον συγκλονιστικό τελικό τους στο φετινό Wimbledon που βρήκε θριαμβευτή το Σέρβο με 6-4 στο 5ο σετ. Ο Φέντερερ πετυχαίνοντας μπρέικ στο 5ο γκέιμ του α” σετ, πήρε το προβάδισμα 3-2, κι αυτό φάνηκε αρκετό για του δώσει το πρώτο σετ 6-4.
Με μπρέικ άρχισε ο Ελβετός και στο 2ο σετ, και παρά την πίεση που άσκησε στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς, διατήρησε το σερβίς του ολοκληρώνοντας τη νίκη του μετά από 1 ώρα και 35 λεπτά συναρπαστικού αγώνα.

Έτσι, ο Φέντερερ, απέναντι στον Γάλλο Ζιλ Σιμόν την Κυριακή θα αγωνιστεί στον 122ο τελικό της καριέρας του, έχοντας 80 νίκες και 41 ήττες σε τελικούς.

By