Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Φαήλος ξαναχτυπά

Με άρθρο και συνέντευξη του το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ Φαήλος Κρανιδιώτης επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων, την ώρα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι οι τρεις της ΧΑ.

Failos kranidiotis

Με άρθρο και συνέντευξη του το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ Φαήλος Κρανιδιώτης επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων, την ώρα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι οι τρεις της Χρυσής Αυγής και ενώ το νεοναζιστικό κόμμα χρησιμοποιεί ήδη την ίδια επιχειρηματολογία για να αμυνθεί στη Βουλή.

Παρά το γεγονός ότι η προχθεσινή ανάρτηση του στο facebook είχε προκαλέσει αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος να τον καλέσει χθες σε απολογία, ο κ.Κρανιδιώτης συνέχισε σήμερα τις δημόσιες παρεμβάσεις.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία με τίτλο «Σύντροφοι, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε», απευθύνεται στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η Κουμουνδούρου και τα «δημοσιογραφικά της σκλαβάκια» έχουν ολική απώλεια ψυχραιμίας, επειδή «χάνουν το alter ego τους τη ΧΑ, της οποίας ήταν δεινοί στρατολόγοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Ήταν πολύ βολική για αυτούς η αλληλοτροφοδότηση σε ένταση και επιχειρήματα» και επειδή «τρέμουν τη συνέχεια μίας καταστολής της βίας χωρίς πολιτική αχρωματοψία» η οποία κατά τον κ.Κρανιδιώτη «θα αγγίξει μετωπικές και παραφυάδες τους».

Σε συνέντευξη του στο Real FM o κ.Κρανιδιώτης μάλιστα επανέφερε ευθέως τη θεωρία των δύο άκρων. Στο ερώτημα εάν ασπάζεται τη θεωρία των δύο άκρων απάντησε: «Δεν την ασπάζομαι εγώ, την ασπάζεται η πραγματικότητα. Όπως η Χρυσή Αυγή είχε 0,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3%. Ολο το υπόλοιπο προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, προέρχεται ένα κομμάτι ακόμα και από την Νέα Δημοκρατία, προέρχεται από το ΚΚΕ. Αυτοί όλοι οι άνθρωποι είναι ότι είναι και η βάση της Χρυσής Αυγής, που όταν διαμαρτύρεται, που θέλει μια ελπίδα άλλη, ή θέλει απλά να τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα είναι και αυτοί.»

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι: «Υπάρχουν λοιπόν σε αυτό το 3% που είναι ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν θύλακες, τους έχουμε δει τι στάση τηρούν απέναντι στην ανομία που κάνουν οι διάφορες παραφυάδες –αν θέλετε- της άκρας Αριστεράς, των αντιεξουσιαστών με απαράδεκτες δηλώσεις, με επιθέσεις στην Αστυνομία. Σπάει μία κατάληψη η κυβέρνηση, επίθεση στην κυβέρνηση. Συλλαμβάνει κουκουλοφόρους, επίθεση. Συλλαμβάνει τρομοκράτες, επίθεση. Συλλαμβάνει τρομοκράτες και χτυπήθηκαν οι τρομοκράτες κατά την σύλληψη, πάλι επίθεση στην κυβέρνηση και στην αστυνομία. Εγώ σ’ αυτά αναφέρομαι. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Ούτε γίνεται κανένας συμψηφισμός. Εμείς καταστέλουμε τη μία ανομία και πρέπει να καταστείλουμε και την άλλη».

Στην ερώτηση ποια είναι η άλλη ανομία, απάντησε: «Οι δολοφόνοι της Marfin, οι κουκουλοφόροι αυτοί που συντονίζουν. Δεν είπα εγώ ότι τα χρεώνω στον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό οργανισμό. Αλλά έχουν όμως πάρα πολλοί από τους βουλευτές του από στελέχη του κάνει δηλώσεις. Θυμηθείτε τη διαχείριση που έγινε από αυτούς επικοινωνιακά στα αισχρά γεγονότα του 2008. Εκθείαζαν περίπου όλα αυτά τα οποία γίνονταν. Γιατί δεν μπορούν πολύ απλά να πούνε ότι: “εμείς καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται”; Δεν υπάρχουν κακά μαχαίρια ή καλές μολότοφ ή κακά και καλά ρόπαλα».

Αναφερόμενος στο εάν έχουν ευθύνες για τις επιλογές τους οι ψηφοφόροι της ΧΑ απάντησε: «Τι να κάνουμε, να συλλάβουμε 500.000 ανθρώπους; Εγώ δεν εκθειάζω, λέω ότι αυτοί είναι άνθρωποι θυμωμένοι  με το πολιτικό σύστημα. Εγώ δε θα τους βρίσω, να τους πολώσω όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ποια είναι η θέση της αριστεράς; Θέλει αυτοί να παραμείνουν στη ΧΑ; Θέλει μία ΧΑ δυνατή; Κάποιοι πρέπει να λειτουργήσουμε ως ανάχωμα για να τους φέρουμε πίσω. »

(Visited 1 times, 1 visits today)
By