Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο easy Στέλιος φέρνει δωρεάν σάντουιτς για άπορους

Το «Φαγητό από Καρδιάς», το πρόγραμμα μέσω του οποίου άποροι και άστεγοι θα μπορούν να έχουν δωρεάν ένα σάντουιτς την ημέρα έρχεται από την Κύπρο στην Αθήνα και αναζητούνται ενδιαφερόμενοι για την υποστήριξή του

Η εικόνα του κ. Στέλιου Χατζηιωάννου πίσω από τον πάγκο ενός πρόχειρου κυλικείου να μοιράζει σάντουιτς σε άπορους και φτωχούς Κύπριους δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μαρτυρικό νησί.

Την εικόνα αυτή, ωστόσο, πολύ σύντομα θα δούμε και στην Αθήνα, αφού ο easy Στέλιος ετοιμάζεται να επεκτείνει το φιλανθρωπικό του έργο από την Κύπρο και στην Ελλάδα. Το νέο του πρόγραμμα ονομάζεται «Φαγητό από Καρδιάς» και στόχο έχει να μοιράζει κάθε μέρα από ένα σάντουιτς σε ανθρώπους φτωχούς και άπορους χωρίς διακρίσεις.

στελιος

 

Η απόφαση έχει ληφθεί, ενώ το μόνο που μένει είναι να βρεθεί το κεντρικό σημείο της Αθήνας από το οποίο θα γίνεται η δωρεάν παροχή.  «Είναι συγκλονιστικό να απλώνουν το τρεμάμενο χέρι τους ηλικιωμένοι που ποτέ στη ζωή τους δεν φαντάζονταν πως στα υστερινά τους θα αντιμετωπίσουν τα φάσμα της πείνας.

Είναι τραγικό να έρχονται πεντάχρονα παιδιά να πάρουν το δικό τους σάντουιτς και να ζητούν δύο ακόμη για τους άνεργους γονείς τους». Ετσι περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρισε στην Κύπρο ο επιχειρηματίας, πριν από λίγους μήνες, όταν ξεκίνησε μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος το πρόγραμμα «Φαγητό από Καρδιάς» στη Λεμεσό για τις άπορες οικογένειες.

Μετά την επιτυχία που είχε το πρόγραμμα στην Κύπρο, ο κ. Χατζηιωάννου ευελπιστεί να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και στην Αθήνα, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ένα μικρό γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

«Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα -την πόλη όπου γεννήθηκα- με αυτό το πολύ μικρό, αλλά απτό τρόπο και χωρίς καμία διάκριση», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο επιχειρηματίας, ο οποίος αποφάσισε να ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια στην Κύπρο όταν έμαθε για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Οπως έχει εξηγήσει ο ίδιος, το να βοηθήσει κάποιον επιχειρηματία να δημιουργήσει θέσεις εργασίας είναι θεμιτό αλλά μακροπρόθεσμο. Ετσι, αυτό που σκέφτηκε ήταν να κάνει κάτι για να βοηθήσει την πατρίδα του. Η δραστηριότητα «Φαγητό από Καρδιάς» προσφέρει ένα σάντουιτς την ημέρα σε κάθε άνθρωπο που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Ο κ. Χατζηιωάννου επέμεινε στο ότι δεν υπάρχει καμία διάκριση για τη διανομή του φαγητού και το μόνο που θα χρειαστεί κάποιος όταν ξεκινήσει στην Αθήνα το πρόγραμμα είναι μια απλή καταγραφή κάποιων στοιχείων ώστε να κανονίζονται οι ποσότητες των υλικών που θα προμηθεύεται το ίδρυμά του. «Η φιλοσοφία μας είναι κάθε άνθρωπος, ένα σνακ, κάθε εργάσιμη ημέρα».

Στην επίσημη ανακοίνωση του φιλανθρωπικού ιδρύματος διευκρινίζεται ότι «το πρόγραμμα εφαρμόζεται αυστηρά χωρίς διακρίσεις και η μόνη υποχρέωση των δωρεοδόχων είναι να δώσουν το όνομα και το επίθετό τους, την ημερομηνία γεννήσεως και τουλάχιστον έναν τηλεφωνικό αριθμό ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε στο «ΘΕΜΑ» ο επιχειρηματίας, το ίδρυμα πρέπει να καταχωρεί τους δωρεοδόχους ώστε να ελέγχει τις ποσότητες και να είναι αποτελεσματικό στις δαπάνες του. Με τα στοιχεία αυτά το ίδρυμα του Στέλιου Χατζηιωάννου θα φτιάξει ειδικές κάρτες τις οποίες θα δώσει στους ενδιαφερομένους και κάθε φορά που θα δείχνουν στο κυλικείο την κάρτα θα παίρνουν από ένα σάντουιτς.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στη Λεμεσό σε πιλοτική φάση τον περασμένο Μάιο και στη συνέχεια, λόγω της ανταπόκρισης του κόσμου, επεκτάθηκε και στη Λευκωσία. Σε λίγο θα ξεκινήσει και στην Αθήνα, όπου και αναμένεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης που είχε στην Κύπρο, οι συνεργάτες του κ. Χατζηιωάννου και ο ίδιος αποφάσισαν να δημιουργήσουν και franchise. Ετσι, αν κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να αναλάβει τον χώρο, να ετοιμάζει και να διανέμει τα σνακ, το ίδρυμα θα καλύψει το κόστος των πρώτων υλών, τον εξοπλισμό, ενώ για όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παίρνει 30 λεπτά για κάθε σνακ που θα ετοιμάζει και θα διανέμει.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος αναζητούν χώρους, σπίτια ή καταστήματα σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Αν η ζήτηση είναι παρόμοια και στην Αθήνα, δεν αποκλείεται το πρόγραμμα να επεκταθεί μέσω franchising και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ψάχνουν Συνεργάτες

Λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπήρξε στην Κύπρο, οι συνεργάτες του κ. Χατζηιωάννου και ο ίδιος αποφάσισαν να δημιουργήσουν και franchise. Ετσι, αν κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να αναλάβει τον χώρο, την ετοιμασία και τη διανομή των σνακ, τότε το ίδρυμα του κ. Χατζηιωάννου θα καλύψει το κόστος των πρώτων υλών, τον εξοπλισμό, ενώ για όσο διαρκεί το πρόγραμμα θα πληρώνει 30 λεπτά για κάθε σνακ που θα δίνεται.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος που έχουν αναλάβει και το franchise αναζητούν άτομα που διαθέτουν χώρους, σπίτια ή καταστήματα σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By