Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Elon Musk έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια μέσα σε 1 ημέρα

1Του Nick Summers

Ο Elon Musk έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια «στα χαρτιά» την Τρίτη, σύμφωνα με τον δείκτη των Δισεκατομμυριούxων που καταρτίζει το Bloomberg, καθώς η μετοχή της Tesla Motors (TSLA) ενισχύθηκε σχεδόν 14%. H γερή αυτή «μπάζα» ανεβάζει την καθαρή του αξία στα 11,7 δισ. δολάρια, ενισχυμένη κατά 47,8% από τις αρχές του έτους.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει την ιλλιγγιώδη άνοδο της καθαρής του αξίας από την άνοιξη -και ιδιαίτερα από τα τέλη του 2013:

1Το δεξί άκρο του γραφήματος έχει το σχήμα του λαιμού ενός Βροντόσαυρου που τρώει. Η περιουσία του Musk ακολουθεί στενά την πορεία της μετοχής της Tesla, η οποία φαίνεται επίσης στο γράφημα -είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, έχοντας στην κατοχή του μερίδιο 23%. Στον Musk ανήκει επίσης το 1/4 της SolarCity, μιας εταιρείας ενέργειας που έχει επίσης δει τη μετοχή της να εκτοξεύεται φέτος αλλά και ένα μερίδιο αξίας 2,1 δισ. δολαρίων στην Space Exploration Technologies, γνωστή και ως SpaceX.
Όσο σπουδαίο κι αν είναι μέχρι στιγμής το 2014 για τον Elon Musk, υπάρχουν δύο δισεκατομμυριούχοι που τον ξεπερνούν. Με αύξηση της περιουσίας του κατά 7,8 δισ. δολάρια, ο Jack Ma, ιδρυτής της κινεζικής Alibaba Group, εισήλθε στην κατάταξη των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αν αναμονή της αρχικής δημόσιας εγγραφής. Αλλά και ο Mark Zuckerberg επωφελήθηκε από το «άλμα» του 27% της μετοχής του Facebook (FB), προσθέτοντας 6,5 δισ. δολάρια στην περιουσία των 31,2 δισ. δολαρίων.

Ο Musk και ο Zuckerberg πάνε κόντρα στο ρεύμα που «παρασύρει» άλλους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους, που έχουν χάσει χρήματα φέτος, καθώς οι χρηματιστηριακοί δείκτες παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα από τις αρχές του έτους. Ο ιδρυτής της Amazon (AMZN), Jeff Bezos, είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος με το χειρότερο 2014, έχοντας χάσει μέχρι στιγμής 3,4 δισ. δολάρια.

BW_logo_inner

By