Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Jeff Koons δημιουργεί γλυπτό για την Dom Pérignon

Η μεγάλη συνεργασία μεταξύ της Dom Pérignon και του διάσημου, επιδεικτικού καλλιτέχνη από την Αμερική Jeff Koons είναι πια γεγονός.

Μετά από τα ομοιώματα της Lady Gaga και την καλλιτεχνική επέμβαση σε αυτοκίνητο της εταιρείας BMW, κλήθηκε να δημιουργήσει ένα καταπληκτικό γλυπτό σε σχήμα μπαλονιού με τίτλο “Balloon Venus” για τη σαμπάνια Dom Pérignon.

Το δημιούργημα αυτό, το οποίο είναι η σύγχρονη εκδοχή του γλυπτού Venus of Willendorf το οποίο χρονολογείται περίπου στο 23.000 π.Χ, απεικονίζεται πάνω στη συλλεκτική συσκευασία του μπουκαλιού.

 

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, αυτή η έκδοση από ρητίνη πολυουρεθάνης, αποτελεί τον κρίκοανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον της ιστορίας της Dom Pérignon, καθώς και τη συνέχεια της ανθρώπινης εμπειρίας, η οποία συμβολίζεται από την Αφροδίτη (Venus).

Για μικρό χρονικό διάστημα θα πωλείται σε συγκεκριμένα καταστήματα στην τιμή των £130 και £315 αντίστοιχα, ενώ για όποιον επιθυμεί το γλυπτό το οποίο φιλοξενεί στο εσωτερικό του το μπουκάλι, η τιμή του ανέρχεται στα £15,500.

ΠΗΓΗ: sissyfeida.gr

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By