Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Zuckerberg του Facebook έβγαλε χθες 3,2 δισ. δολ.

Ακόμη πλουσιότεροι οι «δισεκατομμυριούχοι του Χάρβαρντ» μετά το άλμα της μετοχής

facebookΑν έχεις τύχη διάβαινε ή καλύτερα εάν έχεις μετοχές της Facebook…Κατά 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια έγιναν χθες πλουσιότεροι οι τρεις ιδρυτές της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η μετοχή της εταιρείας κλεισε σε τιμή-ρεκόρ στη Wall Street. Μόνο ο Mark Zuckerberg έβγαλε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο 29χρονος διευθύνων σύμβουλος της Facebook έχει πλέον μία περιουσία, που ανέρχεται  στα 27,4  δισεκατομμύρια, ενώ το 2013 ενισχύθηκε κατά 12,4 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

“ Εχει μεγαλύτερη περιουσία από ό,τι θα ήλπιζε κανείς να αποκτήσει ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή του”, λέει ο James Cody, διευθύνων σύμβουλος της Harris myCFO Inc. “Το τι έχει κάνει με όλο αυτόν τον πλούτο μέχρι στιγμής φαίνεται από το γεγονός της έντονης φιλανθρωπικής του δράσης”.

Η μετοχή της Facebook , που συμπλήρωσε χθες δέκα χρόνια ζωής, σημείωσε άνοδο 14,1% κι έκλεισε στα 61,08 δολάρια, ανεβάζοντας την αξία του FB στα 150 δισ. δολάρια.. To άλμα ακολούθησε την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ” τριμήνου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα της Facebook κατέγραψαν άνοδο 63% στα 2,59 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 2,35 δισ.

Η Facebook κατάφερε να φτάσει σε αξία τα 150 δισ. δολάρια πιο γρήγορα από κάθε εταιρεία στον κόσμο, με μοναδική εξαίρεση κάποιες λίγες εταιρείες στην εποχή του dotcom boom, όμως δεν κράτησαν για πολύ.

Oι δισεκατομμυριούχοι του Χάρβαρντ

Ο Dustin Moskovitz, ο 29χρονος που ξεκίνησε τη Facebook με τον Zuckerberg, τον Eduardo Saverin και τον Chris Hughes στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ πριν από μία δεκαετία, κέρδισε 940 εκατ. δολ., Είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο και μόλις οχτώ ημέρες νεότερος του Zuckerberg.

O 31 χρονος Saverin, κέρδισε 400 εκατ. και ελέγχει μία περιουσία 3,3 δισ.

Η Sheryl Sandberg,  η 44χρονη COO της Facebook, έγινε μία από τις νεότερες δισεκατομμυριούχους στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα. Διαθέτει 12 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 735 εκατ. δολ, κι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια πουλώντας μετοχές μετά την είσοδο της εταιρείας στο χρηματιστήριο.

By